Eesti uudised

Liisa Pakosta ahistamisest: mind on lapsest saati õpetatud, kuidas enda eest seista (41)

LISA KOMMENTAAR

oijah16. jaanuar 2018, 10:38
Lugesin kah selle artikli läbi. Eks ahistamisi ole ilmas igatsugust: seksuaalset, verbaalset, käitumuslikku, hoiakulist. Pakosta jutus on iva sees, et mitte kõik ei ole oma elus ahistamist tundnud ja see on super. Pigem on hetkel poleemika lahti läinud, lähtudes artiklis Pakosta isikust.
Ka mul on ajapikku esinenud olukordi, kus on tahetud seksuaalselt ahistada, aga tolle tegelase panin kiirelt sõnadega paika ja see lugu oli ilma igasuguse probleemita igavesti lõpetatud. Tööalaselt on aetud kiusu, mis lõppes minu jaoks soodsalt jne. Jäädes halvas olukorra ise nö peremeheks, on seda muidugi hea rääkida. Pealekauba ei tunne ennast siis ka ahistatuna, vaid võtad asja kui ebanormaalset olukorda.
Keerulisematel hetkesel, kus tõesti ongi kedagi ära kasutatud, on lugu ülitõsine. Hea, kui on sellisel juhul sellest kellegiga rääkida, et saada tagasi enesekindlus ja loomulikult võimalusel teavitada ohtlikust inimesest lähedastele/üldsusele/politseile.
Samas, ka näiteks transpordis ligitikkujale kõva häälega märkuse tegemine peletab tolle teist eemale, raudselt. Ei saa ju ometi häbenema jääda ja igasugu jama kannatama hakata, vaid tuleb ohjad nö enda kätte haarata. Sihukestele kohe kindlasti ei meeldi liigne tähelepanu. Sellised ahistajad lähevadki õnne otsima, et äkki näkkab.
Kui hetkeks lööbki kellegi selline ahistav käitumine pahviks, siis nurka tõmbumise asemel tuleb endal julgelt iseenda eest seista.
Sellepärast ei tunnegi mina end ahistatuna, sest mind lihtsalt ei ole võimalik ahistada. Iseloom mul sihuke, õnneks.
Ah, Edmond, Edmond12. detsember 2017, 20:45
Kamerunist pärit Edmond kohtu ees: kas teda ootab Eestist väljasaatmine?
Sul oli tore tutvus, ta oleks vôinud sind hoiatada, et Eestlannadel on ahistamise vastane volinik
Vaevalt, et teda kiputi ahistama.12. detsember 2017, 16:10
Sul on õigus!12. detsember 2017, 16:47
Vaevalt et teda on püütud ahistada. Aga kui arvad, et ahistatakse just väga ilusaid naisi, siis oled valel teel. Meestel on kaasasündinud anne tunda ära neid naisi, keda on võimalik ahistada. Sest tähtis ei ole niivõrd füüsiline tõmme kui alfa-isaste soov allutada ja domineerida. Olen seda ise saanud jälgida, kuidas 20 naise seast leitakse üks, kellega tööjutte aetakse alati koos kehalise kontaktiga. See daam on suhteliselt tagasihoidliku välimusega ja ealt üks vanemaid. Seega mingi X-faktor on, mille ainult teatud kalduvustega mehed ära tabavad.
.12. detsember 2017, 15:52
naisterahval ikka tagumised sõrad harali. Nii on see juba aegade hämarusest saati olnud ja vist jääbki nii edasi.
Ahistamine või mitte?12. detsember 2017, 15:42
Põhiküsimus on, kas TUNNED end ahistatuna või mitte... Inimesed on erinevad. Töötasin mõnda aega asutuses, mille meessoost ülemus võttis tööle sõites teeäärest naisalluvaid auto peale ja hoidis ca 1 km-se sõidu ajal oma kätt naiste põlvel. Enamus itsitas ja ei teinud midagi. Teine osa naistest lükkas lihtsalt käe ära. Sellega asi piirdus ja mingit traumat kellelgi ei tekkinud. Hoopis iseasi oleks olnud siis, kui ülemus oleks hakanud tööl erinevalt käitunud naisi ka erinevalt kohtlema. Midagi sellist ei juhtunud. Üldiselt on eesti naised vintskemat sorti kui Ameerika tibid ja enamik neist vaikselt nurgas nuuksuma või kedagi kohtusse kaebama ei hakka.
aaaa12. detsember 2017, 15:07
sellepärast näebki nii mehelik välja, habe vaid puudub. Vedas. Kõik vanemad ei ole sellised. Tuleb aru saada, et kõikidel ei vea. Neid teisi tulebki õpetada.
Ahistamisekoll12. detsember 2017, 15:01
Liigub ringi mööda maailma.
Kohati ma mõtlen, väga sügavalt, et mis mul viga on, et mind keegi ahistanud ei ole.
Samas näib see ahistamise diagnoos olevat elitaarse seltskonna diagnoos, et lihtrahvast see väga vist ei puudutagi.
õigust räägid, paraku,12. detsember 2017, 15:09
see koll ongi lihtrahva peale lahti lastud :)
mängivad raisad :D, et meie seda alandatute ja itkevate ossa sisse elaksime.
Mari12. detsember 2017, 14:42
Äkki tuleks kehalise kasvatuse tundidesse sisse viia ühe osana ka enesekaitse õpetamine? Vähemalt minu ajal küll meile enesekaitset koolitunnis ei õpetatud. Samas ei saa lootma jääda, et kõikidel tüdrukutel on isa, vend või mõni sõber, kes talle enesekaitsevõtteid õpetaks.
Mina olen enesekaitsetundides käinud ning päris hea oli teada saada, kuidas haardest välja keerata, kuhu lüüa või kuidas üldse rünnaku puhul toimida. Õnneks süütuma ahistamise korral piisabi ka paarist teravamast sõnast. Samas parem on, kui sul on mingid oskused ja ei oldaks rünnaku puhul niisama tardunud ja abitud.
jah13. detsember 2017, 12:13
lapsest peale õpetame kuidas meestele munadesse virutada?
tagumine pool on tal samasugune12. detsember 2017, 14:37
aga ei aja sellist lollust välja
Smurf12. detsember 2017, 13:55
Kas keegi tõesti tahab seda mutti ahistada? For real!
Riisikas12. detsember 2017, 13:55
Öökima ajab juba see ahistamise teema. Korraldaks õige ühe ülemaailmse ahistamise päeva ja siis lõpetaks selle jutu!
õigust räägid, paraku,12. detsember 2017, 14:09
kommentaariumid jäävad.
väga eluvõõras12. detsember 2017, 13:44
jutt siis Pakostal.
Mis loevad vanemate õpetused juhul, kui näiteks bussis keegi meelega väga ligi trügib ja ennast vastu sinu tuharaid nühkima hakkab? Jah, hakkad sõimama ja pervert läheb uut ohvrit otsima, aga vastik ahistamine on juba toimunud.
Või kui kõnnid rahulikult teerajal ja järsku ilmub põõsastest liputaja. Või ka bussis lööb keegi sinu kõrval seistes järsku hõlmad valla ja on samuti paljastatud.
Või kõnnid mööda rannapromenaadi ja selle serval istuv mees vaatab anuva pilguga otsa ja sosistab: "Palun vaata, ma ei saa muidu lahti ..."
Nilbetest märkustest, mis järele hõigatakse, ei hakka rääkimagi.
Käperdada on üritanud isegi taksojuhid, üks neist kusjuures isegi naissoost, nii et ma ei saanud esialgu arugi, mis toimub. Muudkui aga silitab minu seljas olevat kampsunit ja kiidab, kui ilus ja armsalt pehme see on ....
Kuidas küll on Pakostal õnnestunud kõigest sellest pääseda, sest mina tõin ainult mõningad endaga juhtunud näited, aga neid on elus olnud palju kordi rohkem ja erinevaid.
sotside puhul12. detsember 2017, 13:41
ongi tavaline, et ohver on süüdi, käib see siis ahistamise või varguse vm puhul.
käib enese ohvrina määratlemise koolitus 12. detsember 2017, 15:04
soovitaks seesugust protsessi kõrvalt jälgida ja mitte omaks võtta, eestlase jaoks võib seesinane enesemääratlemine halva teene osutada (ainult teatud inimtõug oskab enesest võidukat ohvrit kujutada ja muidugi ka me ülepeipsi naaber, meie mitte). nb! kes ikka end ise jõuetu halisejana välja pakub, eks selle jaoks neid ahistajaid hakkab maalt@merelt kogunema...
per * vo (sest ilma tärnita ei luba tsensor perv * ert olla)12. detsember 2017, 13:38
Tänu feministidele ja soolisvõrdõiguslastele kasvab naiste ahistamine tulevikus mitmeid kordi. Normaalsed mehed ei oska enam naistele läheneda täna paned käe pepu peale aga kõmne aasta pärast oled ahistaja. Ükski noormees kellel eesmärgiks edu ei saa sellist asja lubada ja nii jäävadki suhted ahistajatele, sesnt nemad ei saa aru et nad midagi valesti teevad.
Stepihunt12. detsember 2017, 13:36
Kõik on justkui õige, kui poleks seda tüüpilist ülepingutamist ehk siis momenti, kus reaalsetest ahistamistest minnakse ruttu üle oletatavate ahistamisteni. Rootsis ja mitmel pool mujal läänemaailmas on juba jõutud selleni, kus lausa pilgu eest, mida naine peab ahistavaks, saab mees karistuse. Üks mu Rootsi tuttav ütles, et seal ei julge rootslastest mehed ühistranspordis isegi naistele otsa vaadata, et mitte saada süüdistust ja nii nad sõidavad, silmad maas. Pakosta on paraku just selle äärmuse eestvedaja.
Puhh12. detsember 2017, 13:26
Mine seisa siis kultuurimaja ees ja vaata,mis jaanus teeb seal 😁😁😁😁
Setu12. detsember 2017, 13:26
Minno pabistatas õga põiv.
Setu le12. detsember 2017, 13:53
Oi setukene sa jood palju toda hansat ja liikvat või kuidas Teil seal kutsutakse, ah - jaa õigemini odavat vene viina. Käid käed laiali nagu Põlvas to P P Põlva. See ongi ju ahistamine. Sinul on õigus Sind pabistatakse, muidugi inimesed pabistavad kui Sa ahistad neid.
No-nii,12. detsember 2017, 13:16
aga kodune kasvatus mingi perverdi rünnakut vaevalt ära hoiab,pigem on kaitseks asjaolu,kui oled lihtsalt inetu või ebameeldiv naisolevus.
õigust räägid, paraku,12. detsember 2017, 13:35
kommentaatori eest ei kaitse isegi inetu välimus, kui ikka kommentaatori hambad sügelevad, siis ta need sisse lööb.
Minu kodune kasvatus12. detsember 2017, 13:02
Poiss,katsu naist,mittte feministi.
Ütleks,et kuldsed sõnad.
AAMEN12. detsember 2017, 13:00
meie igapäevast ahistamist anna meile tänapäev
soo12. detsember 2017, 12:53
Liisa Pakosta paluks teie suhtumist Savisaare Batrakova rindade krabamis ahistamise seisukohalt
https://www.ohtuleht.ee/590131/edgar-savisaar-trehvas-hotellis-salaparase-kaunitariga-see-oli-taiest...
ahistatud naine12. detsember 2017, 12:51
Pole ilus poseerida pildil Edmondiga Kamerunist Vabaduse väljakul, Edmondiga, kes Eesti naistele tegi tünga.
Jah12. detsember 2017, 13:02
ega see külmutuskapistamine pole parem ahi-stamisest.
Hirnu herneks12. detsember 2017, 12:45
No vaatan ja vaatan,aga mida pole,see on soov Pakostat kuidagi seksuaalselt ahistada.
Tänu oma saadud kasvatusele ei teki isegi tundeid selliste naiste vastu.
Liisa on vist ikka väga õnnelik oma uhkes üksinduses.
Kuidas see klasikokkutuleku lugu oligi.Panin käe oma klassiõe tagumikule ja pidin tõdema,et minu kämmal on aastatega väga väikeseks jäänud.IRW
klassikokkutulek12. detsember 2017, 13:02
näod olid kõik vanad aga hambad ja naeratused olid uued
Et12. detsember 2017, 13:24
Kuidas küll mõned ei suuda nähtustel ja väljenditel vahet teha, 12:45 arvab, et õnnelikus paarisuhtes ahistatakse teineteist aastaid ?
ju siis niigi lihtsalt12. detsember 2017, 12:39
saab kätte, poliitikute tagatoas ei ole vbl. ahistada vajagi.
Tänu12. detsember 2017, 12:33
vanematele on just mind ahistatud.Olles eliitkoolis ja lihtsurelike laps,enamus klassist olid astrofüüsikute ja teadlaste lapsed-see oli õudne elukool!
mis mõttes12. detsember 2017, 15:39
Kas teadlased ei ole siis lihtinimesed või? Alamakstud ja ületöötanud nagu kõik teised. Või mis ime teadlased need teie klassi vanemad siis olid?
Ja-jah12. detsember 2017, 12:32
Mina tunnen ennast küll ahistatuna,kui see isend mingil teemal sõna võtab või midagi seletab....
Ja-jah,selle naisolevuse pilte ei tahaks meedias üldse näha12. detsember 2017, 12:58
lõik tekstist-"mind on küll lapsest saati õpetatud seda, kuidas enda eest seista ja see on, ma arvan, mind väga paljust hullust ka muudes valdkondades eemal hoidnud. Ma olen väga tänulik oma vanematele selle eest," vastas Pakosta.
Kas laevakajutites reisijate pagasis tuhnides vanemate õpetus ikka meeles oli?
Või seisnebki enda eest seismine teiste vara varguses?
Pakosta,neid,kes mäletavad sinu tegusid on palju ja see on ka dokumentaalselt tõestatud.
Ära rohkem lugejaid ahista.Nokitse omaette oma kabinetis.
no selle12. detsember 2017, 13:06
tegelase arvamust on küll ebameeldiv lugeda, ''tänulik vanemate kasvatusele'',st. et nende naiste vanemad keda on ahistatud, on selles süüdi. Häbenege lgp. proua!
sam12. detsember 2017, 13:23
Täiesti nõus 13.06 kommentaariga. Pakosta ütleb selgelt välja, et need naised, kes on pärit rasketest oludest ja on ühel või teisel põhjusel vanemlikust hoolest ilma jäänud, on ise ahistamises süüdi. No mida??? Proua Pakosta - niiet jälle on ohver süüdi, ahistaja Pakota arvates siis järelikult asjasse ei puutu.
asja sisu12. detsember 2017, 14:22
Tglt ütleb ta hoopis seda, et eluks halvasti ette valmistatud isik ei pruugi osata (julgeda) enese eest seista. Ta EI ütle, et ohver on ise süüdi. Valed järeldused. Ahistaja jääb ahistajaks.