Foto: Kinoteater
Tele
12. detsember 2017, 10:27

VIDEO | Teatrivõhikust neiu vaatab aasta jooksul ära kõik uued etendused

Teatri ja telemaailmaga seni veel mitte kokkupuutunud neiu asub teatrikriitiku rolli. "Aasta pärast ma ei ole enam sama inimene," sõnas ta.

Alissija-Elisabet Jevtjukva (21) on seni teatris käinud vaid kahel korral lapsepõlves, kumbagi nähtud etendust neiu paraku ei mäleta.

"Juhtus nii. Ma olen vene perest ja väikesest linnast, seda kultuuriharjumust ka ei olnud. Raha oli vähe. Kõikvõimalikud vabandused on olemas," selgitas Alissija-Elisabet, miks ta kuigi agaralt teatrisse jõudnud pole. Eksperimendi ühe eestvedaja Henrik Kalmeti sõnul on see, et Alissija-Elisabet teatrimaailmaga puhta lehena tutvuma asub, ideaalne - nõnda pole tal välja kujunenud hoiakuid ja eelarvamusi.

Kalmeti sõnul pole üllatav, et siiani leidub inimesi, kes teatrisse sattunud pole. "Üks põhjus ongi, nagu Alissija tõi välja, kaugus. Elad linnas, kus pole teatrit. Üks tüdruk väga armsalt tõi välja, et ta elab Pärnumaal ja tema kodust ei lähegi enam bussi sel kellal, et teatrisse saada. Rääkimata sellest, et pärast koju tulla sealt," sõnas ta.

Alissija-Elisabet valiti teatrikriitiku rolli Kinoteatri eksperimendi raames, mille käigus lastakse teatrikaugel inimesel külastada aasta jooksul kõiki uusi Eesti teatritükke ja palutakse nende kohta arvamust avaldada. Neiu valiti välja 500 soovija hulgast. Noorele teatrikriitikule makstakse teatris käimise eest kultuuritöötaja miinimumpalka.