Foto: Vida Press
Film
11. detsember 2017, 12:12

VAATA | Need 3 märulirohket filmitreilerit nõuavad su tähelepanu

Möödunud nädal tõi meieni ohtras koguses erinevaid filmitreilereid, osad üllatavamad kui mõned. Teiste seast paistsid aga ühel või teisel moel välja just need kolm parajat märulit täis teost.

Maineka režissööri Steven Spielbergi käe all valmiv „Valmistub esimene mängija“ põhineb samanimelisel raamatul, mis räägib loo düstoopilisest maailmast, mida vaevab vaesus, ülerahvastatus ning mitmed muud globaalsed ja sotsiaalsed probleemid. Murede eest põgenetakse OASISe nime kandvasse virtuaalreaalsusesse, mille omanik ühel hetkel hinge heidab ning peidab enda päranduse fiktsionaalsesse universumisse. Sellele järgneb korralik võitlus ülemvõimu nimel, sest kontroll OASISe üle tundub ahvatlev ka õelatele korporatsioonidele. Film jõuab Eesti kinodesse 2018. aasta 30. märtsil.

Kes oleks osanud aimata, et väljasurnud liikude tagasitoomine võib halvasti lõppeda? „Jurassic World: langenud kuningriik“ on järg 2015. aastal ilmunud filmile „Jurassic World“ (mis pani alguse uuele triloogiale). Seega tuleb juba eos vaim valmis panna selleks, et kõnealuses filmis kõiki loojuppe kokku tõenäoliselt ei tõmmata. Siiski tundub, et pakutakse ohtras koguses pinget ja sauruste eest ärajooksmist. Lisaks teeb tagasituleku esialgsest triloogiast tuntud fännide lemmik dr Ian Malcolm (keda kehastab Jeff Goldblum). Film jõuab Eesti kinodesse 2018. aasta 8. juunil.

„Alita: sõjaingel“ on projekt, mis olnud tegemises niivõrd kaua, et selle eesotsast on läbi jõudnud käia arvukalt erinevaid režissööre. Küll on sellega seotud olnud legendaarne Guillermo del Toro, seejärel James Cameron. Viimane neist leidis aga, et „Avatari“ seeria järgede valmis vorpimine on tunduvalt mõistlikum töö (ning noh, esimese osa kassaedu põhjal on tegu ehk õige otsusega), seega kandus ülesanne lõpuks üle Robert Rodriguezele. Samanimelise manga ja anime põhjal loodud „Alita: sõjaingel“ räägib loo androidist, kes otsib enda kohta postapokalüptilises maailmas. Film jõuab kinodesse 2018. aasta 20. juulil.