LYDIA RAHULA Foto: Robin Roots
Inimesed
9. detsember 2017, 16:31

Lydia Rahula: Kuno tundis muret meestelaulu järelkasvu pärast

Reede hommikul lahkus meie hulgast legendaarne koorijuht Kuno Areng (23.07.1929-08.12.2017).

Teda meenutasid hea sõnaga paljud kolleegid, muusika- ja kultuuriinimesed. Nende seas ka koorijuht ja muusikaõpetaja Lydia Rahula.

"On sõnumeid, mida hing ei ole kunagi valmis vastu võtma.... Samas on ka paratamatusi, mis on pöördumatud. Õnneks on Kunost meile jäänud nii suur jälg, mis on igavesti jääv ja järgimist väärt. Suur tänu talle!"

"Tema, kui tunnustatud muusik, koorijuht ja pedagoog, on andnud meile palju ärksaid elamusi ning andekaid ja tegusaid järglasi - koorijuhte. Kuno oli alati mõtteergas ja erudeeritud inimene. Temaga oli väga huvitav vestelda. Meie läbisaamine oli alati väga sõbralik ja teineteisest lugupidav. Ta oli tõeline härrasmees, kellel oli mulle varuks alati hingesoojust kiirgav hea sõna," ütles Rahula.

"Viimasest kohtumisest on jäänud meelde, kui ta küsis: kuidas läheb ja kas poisid ikka tahavad laulda? Sõnulseletamatult kahju on lahkuda inimesest, kes tundis muret eesti kultuuri arengute ja meestelaulu järelkasvu pärast. Ta oli jäägitult pühendunud MUUSIKALE," meenutas koorijuht.