PUPSIKFoto: Roger DO MINH
Film
9. detsember 2017, 07:57

MINU PUPSIK | Lumehelbekesest karastub inimene (2)

Kui mõnda filmi või etendust kaunistatakse eesliitega "kogupere", võib kindel olla, et tegu on lastekaga, mis täiskasvanu haigutama ajab. Ent uues Prantsuse komöödias "Minu Pupsik" võivad tõesti vaatamisväärset leida nii teismelised noored kui kuldses keskeas vaatajad.

18-aastane Vincent (pildil koos vanematega) saab maha jäetud tüdruksõber Elina poolt ja nooruki lahkumisvalu ning nutujoru paneb vanematekodu seinad kõvasti rappuma. Vanemad Clea ja Harold otsivad välja lausa beebimonitori ja paigutavad selle noormehe tuppa, et vajalikul hetkel appi lohutama jõuda. Vanemad on oma järeltulija lumehelbelikust tundlikkusest täiesti rabatud ja töötavad tema karastamiseks ja armuvalust eemale kiskumiseks välja programmi "Armastuse detox", kust ei puudu kerged füüsilised noomitused ega sõnalised enesesisendused.

Vincent on aga täitsa lootusetu, üldse õppust ei võta ja tegeleb sotsiaalmeedias haledate katsetega Elina tähelepanu võita. Ta filmib ja postitab oma tugevuse tõestamiseks jackass'ilikke trikke, ning pommitab sõnumirahega Elina postkasti, nii et neiu ta viimaks sõbralistist välja viskab. Vanemad Clea ja Harold aga ei tea veel, millise hüdra nad on poega karastades basseinist välja lasknud ja märkavad peagi puudujääke ja ebakõlasid nende oma suhtes. Asi muutub üsna halvaks ja nõuab abielupaarilt kõige karmimaid päästemeetmeid.

Kogu selle mäsu sees leiab Vincent Elina südamesse uue teeotsa ja tõestab, et mahajätmisega mitteleppimisest võib kasu tõusta. Ah-jaa, kõnealune pere on neljaliikmeline, kuna Vincentil on ka paar aastat noorem õde Eloïse. Selline pretensioonitu, samas otsekoheselt elu põhiväärtustest kõnelev komöödia jookseb Tallinnas kinos Artis, kust leiab ikka Prantsuse filmitööstuse värsket toodangut.

Võiks öelda, et sellised filmid on Hollywoodi omadest märksa erinevamad, kajastades omal moel alati ka sellist ühiskonna ühisosa küsimust, ehk solidaarsust, nagu peenelt öeldakse. Ja siinses individualistlikus ja jahedakliimalises õhustikus võib üks Prantsuse komöödia täitsa kenasti meelt lahutada ja emotsioone pakkuda.