LavaFoto: eurovision.tv
Üritused
5. detsember 2017, 13:43

PIILU LAVALE: avaldati 2018. aasta Eurovisioni lavakujundus

Kuigi 2018. aasta Eurovisioni lauluvõistluseni Lissabonis on veel peaaegu pool aastat aega, avaldati täna, milline saab olema tuleva aasta võistluse lava – see on inspireeritud laevakerest ja peegeldab Portugali ajalugu ja kultuuri, vahendab eurovision.tv.

Lava on disaininud Florian Wieder, kes on seda varemgi korduvalt teinud. Näiteks oli tema disainitud ka mullu Kiievis nähtud lava. „Portugali, kui merendusrahva, rikkalik ajalugu peegeldab kõiki väärtusi, mida Eurovisioni lauluvõistlus täna kannab,“ kommenteerib Wieder ning lisab, et Portugal ja Lissabon on ajalooline sulam, mida on rikastanud erinevad kultuurid, mille Portugali meremehed kodusadamasse tõid.

Lava Foto: eurovision.tv

Mees räägib, et tuleva aasta võistlus viib inimesed ekspeditsioonile läbi Euroopa ja maailma erinevate kultuuride, teekonnale, kus muusika ühendab rahvaid. „2018. aastal ühendab Portugal Euroopa muusika. Selle lava abil saab Portugalist jälle kompass.“

Lava on inspiratsiooni saanud neljast võtmesõnast, mis on ühenduses Portugali kultuuri ja ajalooga: navigatsioon, meri, laevad, kaardid.

Juba on avaldatud ka Eurovisioni hüüdlause, milleks sedapuhku on „All aboard!“ ehk „Kõik pardale!“. Hüüdaluse jaoks saadi inspiratsiooni Portugali ümbritsevast ookeanist, kuna Portugal on alati ühendanud ookeani kaudu Euroopat ja ülejäänud maailma ning 500 aastat tagasi oli Lissabon keskuseks maailma tähtsaimatele mereteedele. Hüüdlause „Kõik pardale” kutsub kokku rahvusvahelise kogukonna järgmise aasta Eurovisioni võistluse jaoks.

Lisaks on juba tutvustatud ka 2018. aasta võistluse logosid, mida ei ole üks, vaid lausa mitu. Põhiline logo kujutab merikarpi, mis on disainitud ka 12 teisel viisil. Merikarbimotiiv väljendab ookeani vaheldusrikast elu ning kirjeldab ujuva maailma väikeorganisme, nagu näiteks planktonit, mis on vajalikud vee ökosüsteemide tasakaalus hoidmiseks. 

Logod Foto: eurovision.tv

2018. aasta Eurovisionil võistleb 42 riiki, üksnes eriline aasta on see aga Rootsi jaoks, kes võtab võistlusest osa juba 60. aastat järjest. Ka eelmisel aastal võistluskeelu saanud Venemaa võtab järgmisel aastal lauluvõistlusest osa. 

Eurovisioni poolfinaalid toimuvad 2018. aasta 8. ja 10. mail, suur finaal 12. mail.