Üheksaliikmeline Jazzanova esineb 9. detsembril SinilinnusFoto: PHILIPP JESTER
Inimesed
5. detsember 2017, 13:34

Nu-džässi lipulaev Jazzanova esineb juba laupäeval Sinilinnus

Üheksaliikmeline Jazzanova esineb 9. detsembril Sinilinnus (Uus 3) ning annab esmakordselt Tallinnas kontserdi. Uksed avatakse kell 21:00. Soojendusesinejaks on DJ Daniel W. Best ning Jazzanova alustab kell 23:00. Kontserdile järgneb afterparty, kus muusikat mängivad Heidy Purga, Widenski ja Paap.

Jazzanova ei ole ainult bänd, artistigrupp, produtsent või dj. Samas on Jazzanova kõik need eelpoolnimetatud. Jazzanova mõju nüüdisaegse tantsulise, nu-jazz muusika kujunemisel on väga raske mõõta, aga see mõju on olnud suur. Rohkem kui viieteistaastase tegutsemise jooksul on Jazzanova loonud, remiksinud, oma muusikat dj-na levitanud. Nende muusika kõlab kõikjal: live-kontserditel, raadios, klubides, kohvikutes jm. Jazzanova toetab muusikat  ja teisi artiste ning nende loomuingut oma plaadifirmaga Sonar Kollektiv.

Jazzanova alustas oma tegevust 1995. aastal ent suure läbimurde saavutas kaks aastat hiljem kui muusikagurmaanide iidol Gilles Peterson mängis nende debüütsinglit "Fedimes Flight” oma BBC raadiosaates. Sealt edasi tulid juba remiksisoovid 4hero, Koop, Ursula Rucker, United Future Organization, Ian Pooley lugudele ning 2002. a ilmus Jazzanova esimene album "In Between” (Jazzanova Compost Records). Jazzanova sai kiita nii kriitikutelt, publikult kui teistelt muusikutelt, sest järgnesid koostööprojektid Lenny Kravitzi, Commoni, Calexico, Masters At Work’i jt-ga. Loogilise jätkuna ilmus 2008. a Jazzanova teine album “Of All the Things” Universal Musicu alt.  Album mitte ei avanud nende muusikas uusi suundi, vaid paljastas ka koostöö vokalisti ja bassimängija Paul Randolphiga – Detroiti skeene vetereaniga, kes oli teinud varasemalt koostööd selliste elektroonilise tantsumuusika tõeliste prioneeridega nagu Carl Craig ja Moodyman.  

Lisaks paljudele koostööprojektidele, dj-mängudele, stuudiotööle, plaadifirma väljalasetele, kontserditele nii väiksemates kohtades kui prestiižikamatel festivalidel,  andis Jazzanova 2012.a välja oma seni viimase albumi “Jazzanova With Band And Paul Randolph - Funkhaus Studio Sessions”. (Hetkel lindistavad nad oma uue, peatselt ilmuva albumi materjali.)

Jazzanova on jätkanud oma mitmekülgset tegevust kuni tänaseni ning saavad oma missiooniga – edastada oma publikuni vaid väga head muusikat – suurepäraselt hakkama!

 9.detsembril avab Sinilind ukse 21:00. (Uus tn 3)

Soojendusesinejana astub ülesse DJ Daniel W. Best (Berliin), live-kontsert algab 23:00
Kontserdi järelpidu algab kell 00:30, kus esinevad Heidy Purga, Paap ja Widenski. Kontserdikülastajtele on järelpidu tasuta, teistele 10 euri.

Limiteeritud hulk kontserdipileteid  on eelmüügis GateMe ja Piletilevis hinnaga 30 euri ja 40 euri. Vabade kohtade olemasolul on kohapeal pileti hind 40 euri