Rock-bänd NickelbackFoto: Promo
Inimesed
5. detsember 2017, 11:31

Üks maailma edukamaid rokkbände annab Tallinna lauluväljakul suurejoonelise kontserdi (1)

Üle maailma rohkem kui 50 miljonit albumit müünud rock-bänd Nickelback alustab mais vägevat Euroopa turneed "Feed The Machine" , mille raames antakse 23 kontserti ja esinetakse esmakordselt ka Eestis. Kontsert toimub 25. mail Tallinna lauluväljakul.

Nickelback on hetkel üks maailma edukaim rockbänd, kelle suurele tuntusele pani aluse gigahitt "How You Remind Me", mida on mainekas muusikaajakiri Billboard nimetanud kui "Top Rock Song of the Decade". Baltikumi ainsal showl on bänd lubanud ette kanda kõik oma kullavaramusse kuuluvad hitid. Piletid tulevad üheaegselt müügile Eestis, Soomes, Lätis ja Leedus 8. detsembri hommikul kell 10.00. Nickelbacki tänavuse kontsertturnee raames Soomes ei esine, seega on Tallinna kontserdile oodata ka tuhandeid soomlasi.

Nickelback on end kinnistanud kui üks viimase kahe aastakümne elujõulisim ja tähtsaim rokkbänd maailmas. Kanada päritolu ansambel on tänaseks müünud rohkem kui 50 miljonit albumit; välja andnud 23 singlit, mis kõik on jõudnud erinevates edetabelites kõrgetele kohtadele ning esinenud 12 maailmatuuri vältel rohkem kui 8 miljonile inimesele.

Ainuüksi Nickelbacki albumit "All The Right Reasons" on üle maailma müüdud üle 10 miljoni, mis tähistab teemantplaanidnormi. Vaid vähesed albumid maailmas on suutnud jõuda sellise väärika ja auväärse verstapostini. Bändi suurhitti "How You Remind Me" nimetas Billboard kui dekaadi rokklugu ning paigutas selle ühtlasi neljandale kohale 2000. aastate esikümnelugude hulgas.

Lisaks nimetas Billboard Nickelbacki “Top Rock Group of the Decade.” Samuti on bändi pärjatud kümnete ja kümnete auhindadega: 3 American Music Awards'i, World Music Award, People’s Choice Award, 12 JUNO auhinda ning  tähis Kanada Walk of Fame'il (2007).

Hiljuti järjekorras üheksanda albumi ("Feed The Machine") ilmutanud Nickelbacki jaoks on Euroopasse tagasitulemine suure tähtsusega. "Me ei suuda ära oodata, et Euroopas taas esineda. Meile on need kontserdid alati olnud väga meeldejäävad ja täis positiivseid elamusi," lausus bändi juhtfiguur Chad Kroeger. "Tulevane Euroopa tuur on vaieldamatult meie karjääri suurima ja ennenägematu produktsiooniga - oleme valmis inimestele korraldama peo, mida nad eales ei unusta!"

Rock-bänd Nickelback Foto: Promo

Fakte bändist:
* Bänd moodustati 1995. aastal Kanadas
* Bändi kuuluvad: Chad Kroeger (vokaal, kitarr), Ryan Peake (kitarr, taustvokaal), Mike Kroeger (Bass) and Daniel Adair (trummid, taustvokaal).
* Nickelback on müünud rohkem kui 50 miljonit albumit üle maailma.
* Bändi videosid on Youtube keskkonnas vaadatud rohkem kui 1,3 miljardit korda ning nende ametlikul kanalil on rohkem kui 1,8 miljonit tellijat
* Bändi frontman Chad Kroeger õppis kitarri mängima kuulates Metallica, Megadethi ja Testamenti muusikat.
* Nimi pärineb ajast kui Mike Kroeger töötas Starbucksis, kus kohvi maksis 1.95 Kanada dollarit. Tol ajal tuli Mike'l sageli öelda "Here's your nickel back."
* 2000. aastate keskel oli Nickelback The Beatlesi järel teine USA-s enim albumeid müünud välisartist
* Nickelback on olnud nomineeritud 67 erinevale auhinnale ning võitnud neist 27.

Piletid Nickelbacki kontserdile hinnaga alates 49 eurot tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Circle K teenindusjaamades üle Eesti reedel, 8. detsembril kell 10.00. Nickelbacki fanclub'i müük algab 6. detsembril kodulehe vahendusel.