Chris Farley filmis "Beverly Hills Ninja"Foto: Vida Press
Müstika
5. detsember 2017, 11:09

VIDEOD | Rahvusvaheline ninja-päev toob verdtarretavaid filmimälestusi (1)

Kui paluda nimetada Eesti kõige kuulsam ninja, pole kahtlustki, et esimesena meenub menubänd Vanilla Ninja, mis sest, et neil on päris ninja'dega väga vähe pistmist. Täna on aga rahvusvaheline ninja-päev, mistõttu on paslik meenutada neid maailma kuulsamaid ja hämaramaid tüüpe.

Ninja amet pole maailma tekkinud sugugi filmitööstuse arenguga. Juba 14. sajandi Jaapanis olid nad hinnatud spioonid, saboteerijad ja palgamõrvarid. Sajandijagu hiljem tekkisid suisa koolkonnad, mille eesmärk oli välja koolitada proffe. 

21. sajandil pole klassikalistest ninja'dest loomulikult midagi järel. Küll aga lõid nad mõneks ajaks kinolinad plahvatama ning ega praegugi veel ninja-hullus täielikult vaibunud pole. Ehkki tõelised fännid suudavad parimad hetki meenutada une pealt, meenutame neid verdtarretavaid momenti videoga:

Jäi lahjaks? No muidugi, sest tegelikult pole ninja'd pooltki nii võimekad oma abivahenditeta! Olgu selleks siis tomahook, metallküünised, ketid, raudlatid või muud riistad, mida ainult tõeline ninja fänn nimetada suudaks. 

Tegelikult suudavad ninja'd aeg-ajalt häbi ka teha. Ja mitte sugugi vaid ühes filmis. Selles videos on kokku koondatud filmidest maailma kõige halvemad ninjad: 

Kuna eestlastel veel oma ninja-filmi pole, jääbki nende adrenaliinirohkete videote taustal mõelda sel päeval vaid meie endistele ninja-tüdrukutele. Abiks seegi!

Foto: Arno Saar

Ja kui õhtuks veel filmiplaanid tehtud pole, soovitab Rotten Tomatoes'i ninja-filmide toimkond kümne parima seast endale meelepärane valida:

1. "Azumi"
2. "Ninja Scroll"
3. "Beverly Hills Ninja"
4. "Teenage Mutant Ninja Turtles"
5. "American Ninja"
6. "The Super Ninja"
7. "Enter the Ninja"
8. "The Octagon"
9. "You Only Live Twice"
10. "Shinobi No Mono"

Head ninja-päeva kõigile!