Tele

TV3 VIDEO | Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink: Haigekassa peaks võtma arvesse ekspertide arvamusi (41)

LISA KOMMENTAAR

sass4. detsember 2017, 08:40
Sõltumatuid eksperte ju pole, on ainult hambaarstid, aga nad ei soovi oma hiigelkasumitest loobuda.
anuaar3. detsember 2017, 19:19
saksamaal on erinevaid ravikindlustusi.minul näiteks on AOK.900 eurosest palgast maksan 120 eurot 6 inimese eest.hambaravi ja muud arstid on tasuta.ei ole mingeid visiiditasusid ega muud jama.kui vaja opp teha siis saab ka selle tasuta
3. detsember 2017, 15:58
ÕL- modekad ongi alaarenenud
3. detsember 2017, 15:57
prognoosija J.Ratas pange prognoosima ,las prognoosib seal koos Simsoniga
3. detsember 2017, 15:56
sinna tuleks kaasata prognoosija J.Ratas oma prognoosijate bandega
Hammas3. detsember 2017, 13:05
Hambaarsti teenus on kümneid kordi üle makstud. Hakake tööle , täna tegelete lihtsalt liiakasu korjamisega.
to hammas3. detsember 2017, 14:03
Suure osa liigkasuvõtmistest võib kirjutada hambaravi aparaatide, riistade ning materjalide ülikõrgele hinnale. Tootjad on nende hinna taevani üles kruvinud. Tõsi küll, ka hambaarstid ise on endale prisked palgad valmis joonistanud. Aga teisalt, miks nad eipeas seda tegema? kes teist endast jätaks sellise soodsa juhuse kasutamata ning lepiks vaguralt kerjusliku miinimumpalgaga? Igaüks tahab muretult ning külluslikult elada ja hambaarstidel on selleks soodne võimalus. Mida nad kasutamata ei jäta.
Moderaator korjas ära. 3. detsember 2017, 14:04
Suure osa liig kasu võtmistest võib kirjutada hambaravi aparaatide, riistade ning materjalide ülikõrgele hinnale. Tootjad on nende hinna taevani üles kruvinud. Tõsi küll, ka hambaarstid ise on endale kobedad palgad valmis joonistanud. Aga teisalt, miks nad ei peas seda tegema? kes teist endast jätaks sellise soodsa juhuse kasutamata ning lepiks vaguralt nä.ljapajuki miinimumpalgaga? Igaüks tahab muretult ning külluslikult elada ja hambaarstidel on selleks soodne võimalus. Mida nad ka kasutamata ei jäta.
Moderaator korjas taas ära. 3. detsember 2017, 14:08
Moderaator ei luba lahti seletada millest koosneb arve. Kui palju makavad seadmed, arstiriistad, materjalid ja ruumide üürid. Ja milliseid palkasid hambaarstid endale joonistavad. Ja miks nad seda teevad. Kas see on tabuteema?
Üldiselt meie moderaatorid mingeid loogilisi arutlusi ei armasta. eile meeldib pigemajuvaba vahutamine etteantud teemal ning ette antud noodi järgi.
ÄRI3. detsember 2017, 13:04
Nõustun TjT-ga:
Hambaarstindus on puhas äri. See ei ole meditsiiniteenus enam. Kahjuks on hinna kujundanud ahned arstid ja sellega asi piirdub. Materjalid, seadmed ja ka koolitus on Poolas, Lätis ja Leedus samad, lihtsalt seal võetakse vähem vahelt. Palju vähem võetakse vahelt ja hinnavahe võib olla mitmekordne. Ka silmaoperatsioonid on Leedus 2 korda odavamad - samade laserite ja samamoodi koolitatud arstidega. On aeg hakata aru saama, et MIKS- Läti, Leedu või Poola inimesed söövad samu toiduaineid, mis meie - aga - odavamalt; käivad samasuguste hambahädadega arsti juures - aga odavamalt? Meie kaubandus on ahne, meie hambaarstid on ahned!
Eesti probleem 3. detsember 2017, 11:08
Ongi see et igal pool on otsustajateks inimesed kes pole selle eriala spetsialistid
TjT3. detsember 2017, 10:50
Marek Vink võiks kätte võtta ja käia ära nt. Lätis või Poolas. Miks siis seal on samasuguste riistade ja vahenditega ravi oluliselt odavam? Ja seda kindlasti mitte kvaliteedi või suhtumise arvelt, pigem vastupidi. Ja olematud järjekorrad? Ainuke seletus meil toimuvasse on kontrollimatu kasuahnus, tohtrite ringkaitse ja hämamine. Nüüd, kui riik (tõsi, veidi saamatult ja kokutades) püüab teemat ohjata, on kisa lahti. Patsiendid on muidugi sootuks unustatud.
Naine 50+3. detsember 2017, 10:24
Ei mõista - peske hambaid ja parandage väikesed augud. Paljuski igaüks ise süüdi, et suus on surnuaed. Siin on nõuka aja suhtumist oi kui palju. Jätan muud kulud tegemata, aga hambad hoian korras.
3. detsember 2017, 11:56
Täpselt, nõukaajal oli hambaravi tasuta aga kas sellepärast olid kõigil hambad korras. Kaugel sellest. Kui ka praegu oleks tasuta, kõnniks osa inimesi rahus surnuaiaga suus. kõik hambad ei lagune korraga. Ühekaupa parandades ja kontrollis käies ei oleks ka väljaminek ületamatu.
jann3. detsember 2017, 12:42
Minul kukkusid hambad suust poole aastaga .Koik hambad .
3. detsember 2017, 16:39
On erandjuhtumeid, kõigil hambututel kindlasti nii ei ole.
Jannile3. detsember 2017, 09:57
Kui sul on "õige"elukoht, siis saad sa tõesi rohkem hambaravi hüvitist.Proteesiraha jääb samaks. Kui töötad väikese palga eest, siis võidad võib-ollat ulumaksuga midagi, mida kokku hoida. Kui elukoht on "vale", siis pole sul võimalust ühtegi ettenähtud hüvitist kasutada.
jann3. detsember 2017, 14:24
Sean toetust ainult mis on ette nahtud.Pensionist panen vaikselt korvale.Valin kas soon voi saan kunagi inimesena tunda.
ain3. detsember 2017, 08:31
teen ettepaneku-riigikogu 21 liikmeline-palk kolm miinimumi!!!!mingeid kuluhüvitise ega eri pensione!!!!
Vaata, ain!3. detsember 2017, 09:22
Sinu interneti ettepaneku peale vilistavad kõik mäepealsed. Kui siit edasi mõelda ei oska, tee kasvõi iga minut neid üleskutseid. Ennem ei muutu midagi, kuni rahvas, kõik koos Toompeale seda nõudma ei lähe. Praegune, ain, on vaid jama!
Toompealt3. detsember 2017, 11:52
Tulge, tulge, meil veekahurid seisavad juba ammu jõude ja ootavad kasutamist :).
ain3. detsember 2017, 08:28
mitte ,,riik ,,,ei ole viinud ellu seda 30 eurost abi vaid need jobukad seal toompea on selle taga-riik,see oleme ju meie köik nii maa kui loomad ja linnud!!!!
unista edasi3. detsember 2017, 11:53
maksa siis järjest rohkem makse meile ehk endale :).
mari3. detsember 2017, 08:23
Hästi toimiv süsteem? Miks siis inimestel hambad nii katki on? Armsad arstid, tulge ikka maa peale. Minu kogemus näitab, et üks käik hambaarsti muurde maksab keskmiselt 70 eur pool tundi. Siis kui palju on neid töötegijaid, kes võiksid ligilähedaseltki uhkustada sellise sissetulekuga. Muidugi, sealt lähevad rahad materjalile, sisseseadele, rendile. Aga ikkagi. Mõelge ka selle inimese peale, kes teevad 8 tundi rasket, fùüsilist tööd ning panevad kuus taskusse 600 eur. Hambaimplantaat 2000 eur??? Kolme kuu palk? Tulge maa peale. Ja siis veel ähvardatakse teenuse kvaliteedi langemisega. Ma ei ole näinud ühtegi arvet, kus oleks lahti kirjutatud, kuidas sellised summad kokku kirjutatakse, Kasutatakse kulda, plaattina?
Jaak3. detsember 2017, 08:44
Jutul mingi iva on, ainult oleks huvitav tead, mis asi on plaaTTina? Kas tinast tehakse plaathambaid?
Praegune valitsus3. detsember 2017, 08:01
on inimvaenulik, omale krahmatakse miljoneid ja muu eilähegi korda.
Heli3. detsember 2017, 03:51
See, et inimeste hambad on nagu muust organismist eraldi, ei ole normaalne. Meie juhid ilmselt võtavad "eeskuju" lähiriikidest, kellel pole paraku olnud 50 aastat nõukogude aega, mil hambaauke täideti tinaplönnidega ja valu korral tõmmati hammas lihtsalt välja! Minul on tänu sellele suust tõmmatud kõik purihambad, sest tol ajal puudus selline asi, nagu juureravi või hambakrooni ülesehitamine. Välja ja kõik!! Ja head hambaarstid- ei ole vaja solvata meie keskealisi ja üle selle inimesi, et miks suu on jubedas seisus- pigem esitage see küsimus oma vanematele õppejõududele Tartu Ülikoolis! See 30 € hüvitis on aga enamikule eestlastest mõnitamine!!!
Hubert2. detsember 2017, 22:02
Haigekassa jõumeetod toob enesega kaasa üleüldise hinnatõusu, sest saamata jääva tulu maksavad kinni inimesed ise. Lihtsalt lepingu sõlminud asutused tõstavad kõiki hindu mis pole HK hinnakirjaga kaetud. Pretsedent juba Nõmmel olemas. Tõesti milleks on vaja toimiv süsteem poliitiliste lubaduste katteks lõhkuda (kui mälu ei peta lubati lausa 350!€ toetust)? Miks peab pea enamus inimesi küll alkoholi-, kütuse-, tulumaksu-, meditsiini sfääris skeemitama, valetama, kompunnima, pugema et järjekorda saada? Miks me ei saa viisakalt oma riigis elatud? Miks me oma tasutud maksude eest ei
saa abi sealt kus me ise soovime? Uue poliitilise põlvkonna nägemused viivad meid sinna kust vanem
põlvkond tahtis hirmsasti välja saada. Ajaloolise mälu telg on ikka väga lühike.
PS. Nii lahke palgatõusu eest nagu riik on riiklikul palgal olijaile võimaldanud saab kindlasti kord aastas ka hambaarsti külastada.
Mädanik2. detsember 2017, 22:50
Tõesti imelik et oma palga eest ei saa hambaravi lubada.Elan omas majas ja auto on õues siis ei ole raha puudust vaid valikute küsimus.Miks peaks kellegi hambaravi riik kinni maksma kui me ei ole tegelikult nii vaesed.
jann3. detsember 2017, 06:19
Olen toovoimetuse japuudega inimene ,mul ei ole iialgi voimalik endale proteesiraha kokku koguda.Nuud uue korra jargi oleks lootust.
Kallis jann3. detsember 2017, 08:28
Räägi meile ka, kuidas on lootust uue korra järgi proteesiraha kokku saada. Proteeside toetus on jätkuvalt 260- euri kolme aasta peale.
3. detsember 2017, 12:05
Töövõimetuspensionärile maksab haigekassa iga 3 aasta tagant 255 eurot proteside valmistamiseks. Endal on vaja juurde maksta kõige lihtsamate proteeside korral umbes 200 euro ringis, oleneb kas täisproteesid või osalised. Nüüdne "uus kord" hakkab tegelikult hoopis viletsam olema, sest kui enne said seda hüvitist ükskõik millise arsti juures kasutada, siis nüüd on nagu ravihüvitisegagi, saad kasutada siis kui arstil on sõlmitud leping haigekassaga.
jann3. detsember 2017, 13:07
600 euroste proteeside eest peab endal kohe olema 340.Tagant jargi toetusest ei ole kasu.
jann3. detsember 2017, 15:00
455 euro rest proteesid?nalja teed?
3. detsember 2017, 16:44
Absoluutselt mitte, miks peaksin naljatlema siia tulema. Just äsja kogetud. Ma ei ela loomulikult ka Tallinnas.
.....3. detsember 2017, 17:54
Huvitise Saab ju parast,aga algu peab endal olema raha.
arvan2. detsember 2017, 21:46
et eksperdid võiks hinnata ka hambaravi teenuste hinda meie inimeste palkade tasemest lähtudes. Eesti lihtinimeselt küsitakse juba hinda mis tuleb välja käia Holliwoodi staaril. Ahnus kuubis. Vaadake ja võrrelge meie hambaravi teenuste taset ja teenuste hinda kasvõi lähinaabri Venemaa omadega.
erik2. detsember 2017, 21:41
REF-i tegelased olid ausamad, said oma pisku 19 euri ikkagi oma arvele. Praegu oled sellesti ilma. Lubavad suure suuga aga mõistust pole kuidas see inimesini jõuaks.
jah2. detsember 2017, 21:50
aga selline olukord kus valges kitlis puurija arvab, et lüpsab kõiki nagu Eesti Energia ei ole ka normaalne.
Mädanik2. detsember 2017, 20:46
Eestlaste suuhügieen ning hammaste tervis jätab kahjuks soovida. Ja siin pole ka midagi imestada - hambaravi eest maksmine käib väga paljudel üle jõu.
Hammaste korrashoid on valikute küsimus.Riigil pole sel teemal küll midagi kaasa rääkida.
....3. detsember 2017, 16:03
Rikki hvitab ainult see,et sa ikka tublisti maksud ara maksad.