PROTESTIV PRINTS: Prints Gabriel tõestas peapiiskop Anders Wejrydi süles oma võimsat kopsumahtu. Foto: AFP
Inimesed
2. detsember 2017, 00:01

Prints Gabriel tõstis peapiiskopi süles lärmi (4)

Rootsi kuningakoja noorim liige, kuningapoeg Carl Philipi ja printsess Sofia noorem võsuke prints Gabriel Carl Walther tõestas oma ristimistalitusel võimsat kopsumahtu, röökides peapiiskopi süles täiest kõrist. Tähelepanu pälvis ka tema vanem vend Alexander, kes viskas pildiraamatu maha ja uudistas omapäi ringi.

31. augustil sündinud prints Gabriel ristiti Rootsi kuningakoja kohta ebatraditsioonilisel ajal - mitte suvel ega sügise hakul, vaid talvel. Reedel Drottningholmi lossi kabelis peetud tseremoonial kandsid päevakangelane ja temast vaid poolteist aastat vanem vend Alexander hoolt, et kõigi pilgud nendel püsiksid.

Kuninglik pisipõnn prints Gabriel ristiti Iltalehti teatel rüüs, mis on Rootsi kuningakojas olnud kasutusel juba 1906. aastast saadik ning milles on ristitud ka tema isa, tädid Victoria ja Madeleine ning tädilapsed Estelle, Leonore, Nicolas ja Oscar. Ehkki vanem vend Alexander kandis suure poisi kombel pintsakut ja tohtis istuda omal toolil, ronis ta Iltalehti teatel kohe tseremoonia algul oma isa, prints Carl Philipi põlve peale ning asus, näpp suus, ümbrust uurima. Kui isa ja kaunites Rootsi rahvariietes ema koos Gabrieliga, kelle nutujoru oli talitsenud kaunis orelimuusika, altari ette siirdusid, tõstis Alexander protesti ja roomas veidi kirikupõrandal. Varsti sätiti poiss juba lapsehoidja sülle väikest raamatut lehitsema.

Kroonprintsess Victoria esiklapsel, viieaastasel printsess Estelle'il oli toimingutes tähtis roll: ta tohtis pühitsetud vee kannust vaagnasse valada ning seda koos oma tädi, kolmanda lapse ootel printsess Madeleine'iga õnnistada. Prints Gabriel aga röökis ristimise ajal Rootsi peapiiskopi Anders Wejrydi süles nii meeleheitlikult, et oli vahepeal sunnitud hinge tõmbama. Ema sülle tagasi pääsedes rahunes väikemees kiirelt ning lasi välkuda koguni kuninglikul naeratusel. Tsermoonia lõpul haaras aga ohjad taas prints Alexander, kes tatsas piduliste sekka, demonstreeris oma pildiraamatut, viskas selle siis mürtsti maha ja üritas välisukse poole suunduda. 

Prints Gabrieli ristivanemateks tema isa õde printsess Madeleine, ema õde Sara Hellqvist, ema äripartner Carolina Pihl, isa nõbu Thomas de Toledo Sommerlath ja Oscar Kylberg, isa äripartner disainifirmas Bernadotte & Kylberg.