Inimesed
3. detsember 2017, 11:42

VIDEO | HOMMIKUSÖÖK STAARIGA - Kokk Janek valmistas Liis Lemsalule neljakäigulise staarihommikusöögi (13)

Bravuuritar valmistas koos restoran "7 ÜRTI" (Vilmsi 45) omaniku Janek Villermanniga meie superstaarist laulja Liis Lemsalule (25) neljakäigulise hommikusöögi.

Esimene kokkupuude muusikaga oli Liisil Norras, kus ta oli ühe projekti raames kokku pandud koori liige ning salvestas sellega norrakeelse lastelauludest koosneva albumi. 2006. aastal kolis Liis tagasi Eestisse ning liitus Nõmme Kalju jalgpallinaiskonnaga. Hiljem loobus jalgpallist ning asus õppima WAF Laulu- ja Tantsukoolis Maikeni. Liis on "Eesti otsib superstaari" neljanda hooaja võitja.

Liis Lemsalu plaadiesitlus  Foto: Robin Roots

LIISI UUS ALBUM

On ilmunud Liis Lemsalu kauaoodatud (ja esimene) eestikeelne album „+1“.Albumil on segu juba tuntumatest paladest ning kuhjaga ka täiesti uut avastamisrõõmu. Plaadilt leiab eelmisel aastal Eestis enim mängitud hittloo „Sinu ees“  ja fännide tungival soovil Eesti Laulu finaalloo „Keep Running“ nii eesti- kui ingliskeelsed versioonid. Uued lood on suures osas valminud koostöös aasta produtsendiks valitud Bert Prikenfeld’iga. Lisaks annavad autoritena oma panuse meie enda armastatud Ewert Sundja, Ott Lepland, Aapo Ilves, Daniel Levi Viinalass ning mitmed välismaised artistid. Justnimelt Otiga on plaadil ka üllatuslik duett. Taustalauljatena astuvad mitmes loos üles Eesti vaieldamatult parimad Kaire Vilgats ja Dagmar Oja. Albumi lõppviimistlus on tehtud Soomes. „+1“ on album, mille tulekut on Liis väga oodanud ning millesse ta on ise ka väga palju lisaks laulmisele muusika ja sõnade kirjutamise näol panustanud. Liis on ise öelnud, et see on tükike temast ja iga lugu avab uue peatüki. Ja võib julgelt väita, et on kuid veedetud justkui oma mullis, et see album valmis saaks .

Liis teeb 2018. aastal oma näitlejadebüüdi!

Eelmisel nädalal sai avalikkusele teatavaks uudis , et Liisil on üks kandvaid rolle detsembris 2018 esilinastuvas esimeses Eesti laste jõulufilmis “Eia jõulud Tondikakul”, mille võtted algavad vähem kui kahe kuu pärast. Filmis teevad kaasa Eesti parimad näitlejad. Filmi stsenaristi ja režissööri Anu Auna sõnul räägib film 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viima kokku kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust. Lastefilmi võtted algavad juba jaanuaris. 

Meie valmistasime aga peakokk Janek Villermanniga kiirele näitsikule, kes saabus vrahommikuselt intervjuult otse vene raadiost, ühe korraliku, kuid väga maitsva hommikusöögi. Tegelikult tuleks öelda hommikusöögid, mille seast taimetoitumist eelistav lauljatatar valis oma lemmikud.

Esimeseks roaks oli GUACAMOLE 

Vaja läheb:

1 küpset avokaadot

1 laimi mahl

2-4 küüslauguküünt

oliiviõli

soola ja musta pipart

Soovi korral ka:

hakitud tomatit

hakitud (punast) sibulat

hakitud tšillikauna

värsket koriandrit

Valmistamine:

Suru avokaadod kahvliga katki või peenesta blenderiga, lisa laimimahl ja purustatud küüslauk. Soovi korral lisa ka hakitud tomatit, sibulat vms. Maitsesta soolaga. Kui meeldib, siis lisa ka hakitud värsket koriandrit. Sobib nautimiseks erinevate chipsidega või miks mitte ka leivaga. 

7 ÜRDI kõige bravuurikam roog on siiski Veneetsia maks punase veini kastmes, mis valmistati Anule. 

Ainuke keerukam protseduur selle roa juures on veinikastme valmistamine sibulaga, mille keetmiseks kulub kaks ja pool tundi. Hautame sibulat, paneme punast veini, lisame loomapuljongit ning seejärel laseme seista vähemalt paar tundi.

Maksa ettevalmistamine on kõige lihtsam. Lõigata õhuksed veisemaksa viilud, mis katta jahusse, kuid jahu vägavähe, see annab mõnusa kooriku, pisut õli.

Pann tulele, õli kuumaks, maks pannile, natukene soola, ühelt poolt praadida umbes 10 sekundit ja teiselt poolt sama, lisame pipart ja kallame peale sibulaveinikastme. Ongi kõik! Palju võttis aega? Vähem kui poolteist minutit. Kaunistuseks ruccolat. Serveerime kartulibüreega. Peale võib kallata ka pisut oliiviõli ja lisada granaatõuna seemneid.

Kitsejuustu salat viie minutiga

Võtke salatimiksi, mida on müüa igas poes, tükeldage pirnid, värske kurk, tähtvili, redis, ahjus küpsetatud kitsejuust, murakamoos, oliiviõli, granaatõun, balsamico ja seesami seemned. Ja valmis ongi!

Seekord ei nautinud me hommikusöögi kõrvale sugugi kohvi, vaid hoopis 7 ürdi teed. Rikkalik hommikusöök meie staarile igatahes maitses. Pikemat intervjuud staariga loe SIIT!

Imeliste toitude nobedat valmistamist vaata täpsemalt videost!

"Hommikusöök staariga" - restoran 7ÜRTI, Anu Saagim, Liis Lemsalu Foto: Stanislav Moshkov
"Hommikusöök staariga" - restoran 7 ÜRTI7, Anu Saagim, Janek Villermann Foto: Stanislav Moshkov