Printsess Sofia hoidmas prints Gabrieli, tema kõrval on uhke isa Carl Philip koos vanema poja Alexanderiga, teisel pool ristiemad printsess Madeleine ja Sara Hellqvist. Foto: TT NEWS AGENCY
Inimesed
1. detsember 2017, 13:32

Täna ristiti Stockholmis Rootsi kuningliku pere noorim liige prints Gabriel (7)

Täna kell 12 kohaliku aja järgi ristiti Stockholmis Rootsi kuningapere noorim liige prints Gabriel.

Prints Carl Philipi ja printsess Sofia teine poeg tuli ilmale 31. augustil. Ristimisel sai ta nimeks Gabriel Carl Walther. Prints Gabrieli vanem vend prints Alexander on poolteiseaastane ning suurele poisile kohaselt kandis ta ristsetel pintsakut. 

Rootsi ajakirjandus toonitab, et tegu on ajalooliste ristsetega: tavaliselt ristitakse kuningliku pere lapsi suvel või sügise algul. 

Kuninglik pisipõnn prints Gabriel ristiti Iltalehti teatel rüüs, mis on Rootsi kuningakojas olnud kasutusel juba 1906. aastast saadik ning milles on ristitud ka tema isa, tädid Victoria ja Madeleine ning tädilapsed Estelle, Leonore, Nicolas ja Oscar. Tema ema printsess Sofia kandis tseremoonial kauneid Rootsi rahvarõivaid, kroonprintsess Victoria punast kleiti ning tema noorem õde, kolmandat last ootav printsess Madeleine kaunist vanaroosat komplekti.

Tseremoonias oli oma roll ka kroonprintsess Victoria tütrel Estelle'il, kes tohtis pühitsetud vee kannust ristimisvaagnasse valada. 

Prints Gabrieli ristivanemateks olid palutud tema isa õde printsess Madeleine, ema õde Sara Hellqvist, ema äripartner Carolina Pihl, isa nõbu Thomas de Toledo Sommerlath ning Oscar Kylberg, isa äripartner disainifirmas Bernadotte & Kylberg.