Matt Lauer koos kaasssaatejuht Savannah Guthrie'gaFoto: AFP
Inimesed
30. november 2017, 12:20

Teletähte süüdistatakse oma alluva vägistamises

USA telekanal NBC vallandas ülipopulaarse saatejuhi Matt Laueri, põhjendades seda sobimatu käitumisega tööl. Mitmed naised on rääkinud, et Lauer ei piirdunud üksnes ahistamisega. 

Daily Maili teatel nägid ülemused rõvedaid sõnumeid ja vähemalt üht paljastavat fotot, mis Lauer (59) oli saatnud Sotši olümpiamängude ajal ühele praktikandile.

Kuid asi ei piirdu sellega. New York Timesi teatel süüdistab omaaegne NBC töötaja Lauerit seksile sundimises. Hommikuprogrammi „Today“ juht olevat kutsunud naise 2001. aastal tööasjus oma kabinetti, kuid lukustanud siis ukse - tal olevat selleks kirjutuslaua küljes spetsiaalne nupp. „Ta tõmbas tooli lähemale, vajutas mu kummargile ja hakkas minuga seksima,“ rääkis naine, kelle sõnul oli vahekord nii pikk, et ta kaotas teadvuse. „Ärgates leidsin end, püksid rebadel, Laueri kabineti põrandal lamamas.“

Naine oli nii räbalas seisus, et Laueri assistent pidi ta meditsiiniõe juurde toimetama. 

Pereisast telesaatejuhti süüdistatakse ka oma suguti paljastamises ühele pahaaimamatule kolleegile ning seksilelu kinkimises teisele - koos korraldustega, mida naine sellega tegema peab.  

Ühe intervjueeritava väitel kutsus Lauer eri olümpiamängudelt reportaaže tehes alailma NBC naistöötajaid oma hotellituppa.