Elois-Catherine Haavelile (endise nimega Liis Haavel)Foto: Karin Kaljuläte/Ekspress Meedia
Krimi
30. november 2017, 10:52

Kohus mõistis skandaalse Liis Haaveli taas süüdi (41)

Harju maakohus otsustas tänasel kohtuotsuse väljakuulutamisel Elois-Catherine Haaveli järjekordses süüasjas süüdi tunnistada karistuskokkuleppes.

Elois-Catherine Haavelile (endise nimega Liis Haavel) mõisteti karistuseks kolm aastat vangistust, millest kuulub ärakandmisele kuus kuud. Ülejäänu on tingimisi. Aga kuna ta võeti vahi alla 1. juunil, siis vabaneb ta vanglast juba homme. Ülejäänud vangistust ei pöörata täitmisele, kui naine 2 aasta ja 6 kuulise katseaja jooksul ei pane toime uut kuritegu ning täidab talle käitumiskontrolli ajaks pandud kontrollnõudeid ja kohustusi. Näiteks ei tohi Haavel kohtuda oma ohvriga ning peab talle tasuma tsiviilhagi suuruses 27 267 eurot. Lisaks tuleb tal menetluskuludena tasuda ka 705 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Haavelit selles, et naine tuvastamata aegadel, kuid ajavahemikus detsember 2016 kuni mai 2017 kasutas korduvalt ilma kannatanu nõusolekuta tema isikut tuvastavaid isikuandmeid eesmärgiga luua temana esinemise teel temast teadvalt ebaõige ettekujutus ja varjata enda poolt toime pandavat kuritegu. Sedasi käitudes tekitatud ta kannatanutele kahju vähemalt 50 000 euro väärtuses.