Donald Trump Foto: AP / Scanpix
Maailm
29. november 2017, 14:27

Trumpi kontolt jagati moslemivastaseid videosid (4)

Donald Trump jagas oma Twitteri kontol kolme islamivastast videot. Kõnesolevad klipid on sotsiaalmeediasse postitanud Briti paremäärmuslaste rühmitus. Nende ehtsust pole kinnitatud. 

Säutsud pärinevad Jayda Fransenilt, kes on grupi Britain First asejuht, kirjutab BBC. Neid jagas USA parempoolsete arvamusliider Ann Coulter, kelle Twitterist jagas postitusi president Trump.

Sotsiaalmeedias vallandus pahameeletorm. Briti konservatiivne saatejuht Piers Morgan, kes end presidendi sõbraks nimetab, palus Trumpil vastuolulised postitused kustutada. „Mida põrgut sa teed?“ küsis Morgan ühes säutsus ning jätkab: „Palun LÕPETA see hullumeelsus ja kustuta oma säutsud ära.“ Nagu Morgan välja toob, ei ole videote ehtsust (näiteks ühes hävitab väidetav moslem Neitsi Maarja kuju, teises ründab karkudega meest) tõestatud.

President ei olnud paari tunni jooksul säutse kustutanud ning tema lehele on tulnud ka uusi postitusi.

Britain First asutati 2011. aastal Briti Rahvuspartei (BNP) liikmete poolt. Jayda Fransen on varem süüdi mõistetud mosleminaise ründamises ja verbaalses ahistamises. Sel kuul sai ta süüdistuse ähvarduste tegemise eest ühes oma kõnes.