Vaimudesse uskuva hõimu liige Chhattisgarhis.Foto: Reuters / Scanpix
Müstika
29. november 2017, 11:37

KURJADE VAIMUDE VÄLJAAJAMINE: usklik isa raius pojal peenise maha (29)

Sügavalt usklik isa raius oma teismelisel pojal maha peenise, et sel moel vabaneda majapidamist kimbutavatest kurjadest vaimudest. Kurbmäng leidis aset Baloda Bazari linnas Kesk-Indias Chhattisgarhi osariigis.

Poisi isa 39-aastase Ram Gopal Pateli sõnul toimusid tema kodus pidevalt kummalised nähtused alates asjade kolisemisest ja lõpetades aknaluukide krigisemisega, teatab kohalik meedia.

Et sellest vabaneda pöördus peremees kohaliku 19-aastase nõia ja külatarga Rajesh Yadavi poole, kes soovitas tal tuua poeg ohvriks, sest siis jätavad kurjad vaimud pere rahule.

Vaimudesse uskuva hõimu liige Chhattisgarhis. Foto: Reuters / Scanpix

Kui nooruk jõudis koolist koju ootasid teda seal ees isa ja Yadav. Nad lõid poisi oimetuks ning seejärel võtsid kirve ja viisid läbi riituse. Verest tühjaks jooksev  kastreeritud poiss jäi põrandale lamama. Ta suri teadvusele tulemata.

Politsei kutsus välja sureva lapse leidnud 35-aastane ema Sunita. Lohutamatu ema ütles, et ilmselt on tema abikaasa kurjast vaevatud. Politsei vahistas nii nõia kui poisi isa süüdistatuna mõrvas. Mõlemad jäävad detsembrikuus toimuva kohtuni vahi alla.

India politsei kohtuhoone ees. Foto: AFP / Scanpix

Nõidadel, šamaanidel ja külatarkadel on India maapiirkondades ja kirjaoskamatute seas suur mõjuvõim. Nendega seotud kuritegude arv näitab riigis kasvutrendi, kuid enamasti on tegu eemalolevate hõimupiirkondadega

Riikliku kriminaalregistri büroo andmetel 2015. aastal tapeti nõidade tegevuse tagajärjel 135 inimest, mis tähendab ühte tapetut iga kolme päeva tagant. Kuna tunnistajad pelgavad avalikkuse ette tulla, siis jäävad paljad roimad teavitamata.