St George'i kabel Windsori lossisFoto: Reuters / Scanpix
Maailm
28. november 2017, 18:02

Prints Harry ja Meghan Markle avalikustasid pulmakoha (16)

BBC annab teada, et prints Harry abiellub oma kihlatu Meghan Markle'iga Windsori lossis. Meghan kavatseb ka vahetada usku ning mõistagi kodakonsust.

Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmatseremoonia leiab aset 2018. aasta maikuus St George'i kabelis Windsori lossis. Pulma, sealhulgas lillede, muusika, tseremoonia ja hilisema peo eest maksab kuningapere.

36aastane ameeriklanna Meghan on protestant. Lähiaastatel plaanib ta kodakonsust vahetada - kuidas siis teisiti, saab temast ju inglise printsess. Enne pulma ristitakse ta ka ümber ning ta peab käima leeris anglikaani kirikus.

St George'i kabel valmis 14. sajandil. Kabeli ajaloos on seal abiellunud mitmed kuningapere liikmed, eriti armastas St George'i kuninganna Victoria, kelle mitu last on seal paari pandud. Esimene St George'is abiellunud kuninglik paar oli Edward VII (siis küll veel prints Edward) ja tema kaasa, Taani printsess Alexandra. Viimati sai St Geroge'is asi ametlikuks Harry isal Charlesil ja tema teisel naisel Camillal.

Prints Harry ja Meghan Markle teatasid kihlusest 27. novembril. Täpset kuupäeva pole veel välja öeldud, kuid pulmad toimuvad järgmise aasta mais.

Muide, ehkki rahvas hakkab tulevast kuningapere liiget võib-olla printsess Meghaniks kutsuma, ei saa temast paraku ametlikult printsessi. See tiitel nõuab kuninglikku päritolu. Ka prints Williami abikaasa Kate ei ole printsess. Kui valitsev monarh peaks soovima neile selle tiitli anda - nagu Elizabeth 1957. aastal oma abikaasale prints Philipile - võib ta seda teha. Kuid arvatavasti seda ei juhtu.