John LasseterFoto: REUTERS
Inimesed
22. november 2017, 12:45

Sobimatult käitunud „Leluloo“ režissöör läheb sundpuhkusele

„Leluloo“ režissöör ja Disney stuudio animatsioonijuht John Lasseter võtab seoses seksuaalse ahistamise süüdistustega pooleaastase puhkuse, teatas temaga seotud kuuldusi uurinud Hollywood Reporter.

Pixari stuudio asutaja Lasseter tunnistas firma töötajatele saadetud ringkirjas väärsamme, mida ta ei täpsustanud, ning soovimatuid kallistusi. Ta kahetses, et pole suutnud luua toetust ja koostööd loovat töökultuuri.

„Olen viimasel ajal pidanud väga valulisi vestlusi. [...] Mulle on teatatud, et olen mõnes teist tekitanud vääritustunnet või ebamugavust.“

Üks endine Disney insaider rääkis Hollywood Reporterile, et Lasseteril on kombeks naisi oma haardes hoida. „Kallistad teda, ja siis ta sosistab tükk aega su kõrva. Ta muudkui kallistas ja kallistas, ja kõik vaatasid. Ta tungis su isiklikku ruumi.“  

Käisid jutud, et näitlejanna Rashida Jones (“Parks and Recreation“) ja stsenarist Will McCormack panid „Leluloo 4“ stsenaristide ameti maha just seetõttu, et Lasseter Jonesiga sündsusetult käitus. Seda kõlakat kirjutustandem siiski eitab, vahendas New York Times.