Foto: @NBCPhiladelphia / Twitter
Müstika
21. november 2017, 21:16

Lamemaalane plaanib isetehtud raketiga lennata: „Mina teadusvärki ei usu!“ (19)

61aastasel elukutselisel limusiinijuhil „Mad“ Mike Hughesil („Hull“ ingl.k.) on unistus. Nimelt lennata omaenda kätega ehitatud raketiga. Seda kavatseb ta ka laupäeval teha. Kui on veel viimased elemendid ära timminud ja kassidele piisavalt süüa jätnud. Et kui midagi peaks juhtuma.

NBC kirjeldab, et Hull Mike on oma raketti igasugu jubinatest ja varuosadest ehitanud juba aastaid. Tema plaan on sellega lennata üle mahajäetud Amboy linna varemete. Mahajäetud linn asub Mojave kõrbes. Tema eeldatav lennukiirus saab olema umbes 500 miili tunnis (805 km/h).

Kas Hull Mike kardab ka? „No kes surma ei karda, on idioot,“ arvab mees. „Muidugi on see jube hirmus, aga ega keegi meist siit maailmast eluga pääse. Mulle meeldib teha erakordseid asju, mida keegi teine ei tee. Ja mitte keegi pole maailma ajaloos kavandanud, ehitanud ja siis ise oma raketiga lennanud.“

Hullu Mike'i hullumeelset raketikatsetust toetab ühing Research Flat Earth (Lameda Maa Uuringud ingl. k.). Ühingu logo ilustab ka Mike'i isetehtud raketti. „Mina seda teadusvärki ei usu,“ ütleb Mike. „Ma tean, mis on aerodünaamika ja hüdrodünaamika ja kuidas asjad liiguvad, kui suur peab raketi otsik olema, milline surve. Aga ega see pole teadus, see on lihtsalt valem. Teadusel ja ulmel pole mingit vahet.“ Hull Mike plaanib lennata umbes 550 meetri kõrgusele.

Tegelikult ei ole see Mike'i esimene raketikatsetus. Mehe 2014. aasta katse raketiga üle Suure Kanjoni lennata ebaõnnestus. 

Kui seekordne katse õnnestub, kavatseb Hull Mike järgmiseks kandideerida California osariigi kuberneriks.

Saame näha.