Deepika Padukone poseerib „Padmavati“ plakati ees.Foto: AFP / Scanpix
Maailm
21. november 2017, 16:54

India parlamendiliige pakub Bollywoodi näitlejanna pea eest 1,6 miljonit (1)

India filmi „Padmavati“ produtsendid lükkasid filmi esilinastuse edasi. Nad kardavad filmi peaosatäitja elu pärast, naist ähvardavad rahvusäärmuslastest hindu poliitikud, kirjutab CNN.

„Padmavati“ on ajaloost inspireeritud eepiline suurfilm, kus väidetavalt leiab aset romantilist laadi unenäoline stseen müütilise hindu kuninganna ja moslemikuninga vahel. Filmi tegijad eitavad sellise stseeni olemasolu.

Kuid faktid ei kõiguta India parlamendiliiget Suraj Pal Amu'd, kes kuulutas, et pakub filmi peaosatäitja Deepika Padukone pea eest 1,6 miljonit dollarit. Padukone on filmi tõttu konservatiivsetelt hindudelt saanud juba arvukalt ähvardusi ja vihakirju. Muu hulgas ähvardas üks väike marurahvuslik rühmitus lõigata ära naise nina. Amu pearahakuulutus vihastas välja India inimõiguslased, ähvardus pole mitte ainult ohuks sõnavabadusele (mida näitab juba see, et filmi linastus lükati edasi), vaid seab viha sihtmärgiks naisterahva, kes filmis kõigest osatäitja on.

Amu on Indiat valitseva Bhartiya Janata Party (BJP) partei liige. Esmaspäeval teatas üks BJP poliitik, et tema osariigis keelatakse film ära, juhul kui seal peaks mingeid solvavaid stseene leiduma.