MorrisseyFoto: DANIEL SANNUM LAUTEN
Inimesed
21. november 2017, 13:00

Morrissey kaitseb Kevin Spaceyt (2)

The Smithsi legend Morrissey on keerutanud üles tormi, kaitstes seksuaalses ahistamises süüdistatud Kevin Spaceyt. 

Morrissey väitel on „Kaardimaja" tähte tarbetult rünnatud. Spacey stseenide kustutamist Ridley Scotti uuest filmist nimetab ta naeruväärseks.

Saksa väljaandele Der Spiegel antud intervjuus ütles laulja, et näitleja Anthony Rappi kirjeldus, kuidas ta oli 14aastasena langenud Spacey-poolse ligitikkumise ohvriks, ei tundu talle eriti usutav.

„Ma ei tea, kuidas teiega oli, aga mina oma noorpõlves küll sellistesse olukordadesse ei sattunud. Mitte kunagi" ütles Morrissey ajakirjanikule. „Teise inimese magamistoas olles pead endale teadvustama, milleni see võib viia."

Spacey on Rappilt avalikult vabandust palunud, ehkki väidab, et ei mäleta intsidenti, ja oskab oma võimalikku sündsusetut käitumist seletada vaid alkoholijoobega.

Rappi skandaalsest süüdistusest saadik on Spaceyt seksuaalses ahistamises süüdistanud veel mitmed mehed. „Kaardimaja" võttetrupi liikmed kinnitasid, et staari siivutu käitumine oli kõigile teada. Sama on väitnud ka Londoni Old Vici teatri töötajad - Spacey tegutses seal 13 aastat loomingulise juhina.

Old Vic avas hiljuti spetsiaalse telefoniliini neile, kel on Spacey vastu süüdistusi.  Teatriga on nüüdseks ühendust võtnud mitukümmend väidetavat ohvrit.