Vladimir SvetFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
20. november 2017, 18:40

Veel neli Tallinna linnaosavanema kandidaati: Svet, Šillis, Tubli ja Riibe (15)

Keskerakonna Tallinna piirkondade nõukogu kinnitas täna Kesklinna, Pirita, Nõmme ja Kristiine linnaosa vanemate kandidaadid. Kesklinna linnaosa vanema kandidaadiks nimetati Vladimir Svet, Nõmme linnaosa hakkaks juhtima Grete Šillis, Piritat Alina Tubli ja Kristiinet Jaanus Riibe, edastas Keskerakond pressiteatega. 

„Keskerakond on Eestis olnud alati see jõud, mis on toonud noori ja aktiivseid inimesi poliitikasse. Nende hulgast on sirgunud väga palju praeguseid tippe poliitikas ja usun, et nii saab see olema ka meie tänaste kandidaatidega,“ kommenteeris valikut Keskerakonna Tallinna nõukogu esimees Jüri Ratas.

Tallinna linnapea Taavi Aas sõnas, et nagu linnavalitsuses, on ka linnaosavanema kandidaatide seas nii neid, kes on suurte kogemustega ja näidanud ennast võimekate juhtidena, kui ka inimesi, kes tulevad linnasüsteemi uute ja värskete ideedega. „Linnaosavanema vastutusrikast positsiooni on täitnud paljud tänased kogenud linnajuhid ning riigikogulased. Olen kindel, et uued linnaosavanemad tõestavad ennast edukalt oma ametis ja eelkõige muidugi Tallinna elanike silmis,“ tõi Aas välja.

Pirita linnaosa vanema kandidaat Alina Tubli on peaminister Jüri Ratase nõunik, kes sai tuntuks tänavu juunis, kui avalikkuse ette jõudsid tema ähvardused erakonnakaaslaste suunas.

Jaanus Riibe on olnud Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja. Grete Šillis on riigikogu aseesimehe nõunik ja Vladimir Svet senine õiguskantsleri nõunik.

Lasnamäe, Mustamäe, Põhja-Tallinna ja Haabersti linnaosa vanema kandidaadid pandi paika eelmisel nädalal.