"Naised, kes ei nuta" 20.11.17Foto: TTV
Tele
20. november 2017, 15:12

Telesaade „Naised, kes ei nuta”: meil pole aega eakaid kuulata

Ikka ja jälle kerkivad esile hooldekodudega seotud probleemid. Sugulased on šokeeritud, personal õigustab end kuis oskab ... ent alati on ka lootusrikkaid ja rõõmustavaid näiteid. Tänases „Naised, kes ei nuta“ saates räägitaksegi vanurite hoolduse ja hooldekodudega seonduvast Eestis.

 

Stuudios vahetavad mõtteid Põhja-Tallinna LOV sotsiaalhoolekande osakonna sotsiaalteenuste talituse vanemspetsialist Piret Kruuser, nukukunstnik Ene Mellov ja Iru Hooldekodu direktor Terje Kraanvelt. Videolõigus mõtiskleb Majandus-ja Kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Regina Rass.

 

„Tehke, mis tahate, aga ärge mind vanadekodusse viige!” meenutab Ene Mellov vanaema sõnu. „Meil pole aega eakaid kuulata. Aga omal ajal said ka vanaemad rohkem koju jääda ning lastelastega tekkis hoopis tugevam side,” lisab kunstnik juurde.

 

„Ei maksa jääda toppama linnalegendi, et hooldekodusid ei jätku ja olemasolevad on viletsad. Tuleb laiemalt mõelda ja hoolsamalt uurida,” paneb Piret Kruuser südamele.

 

„Eakad ei vaja kaastunnet vaid mõistmist! Siis lahenevad ka probleemid,” toonitab Terje Kraanvelt.

 

„Kõik me loodame, et vanadus tuleb vitaalne. Samas ei taha jääda koormaks lastele. Tuleb leida võimalus vananeda väärikalt!” säilitab Regina Rass optimismi.

 

„Naised, kes ei nuta” on Tallinna TV eetris täna algusega kell 21.15 Saadet juhib Kadri Aavik.