Baruto saates „Hommik Anuga“Foto: Kuvatõmmis/ERR
Inimesed
19. november 2017, 11:43

VIDEO | Baruto: me oleme Eestisse maja juba ära ostnud, valmistume tagasitulekuks (61)

Täna hommikul käis saates „Hommik Anuga“ külas tuntud Eesti endine sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto, kes rääkis tulevikuplaanidest ja vabatahtlikust päästetööst.

Kaido on juba aastaid elanud Jaapanis ning on leidnud pärast sumomaadleja ameti jätmist eneseteostusvõimaluse hoopis teistel aladel: „Ma olen Jaapanis saatejuht ja mul on oma seiklussaatesari ning kolm kuud tagasi tegin esimest korda ka oma esimese teatrirolli.

Tuli juhuslikult pakkumine, et neil ei ole osatäitjat teatrilavastusele „Roheline miil“ ja otsustasin selle pakkumise vastu võtta. Kahe nädala pärast hakkasin kahtlema, et mida ma teen. Aga üritasin end ikka sinna rolli sisse kujundada, ükski tekst õnneks meelest ära ei läinud ja kuna mul oli kandev roll, oli lõbus ja tore projekt,“ sõnas Kaido Anu Välbale.

Kui Anu küsis, millal Baruto koos oma perega Eestisse tagasi tuleb, andis mees vihje, et poeg peaks ikka Eestisse lasteaeda minema: „Me oleme Eestisse Lääne-Virumaale maja juba ära ostnud. Nii et valmistume.“

Lisaks rääkis Baruto, et ta on päästjate vabatahtlik patroon: „Mina olen teistsugune. Käin ikka neile kaasa elamas siin Eestis. Mul on ka kaks tuletõrjeautot. Nõu ja jõuga üritan aidata nii, kuidas võimalik. See on minu kui kodaniku kohusetunne. Ei ole kõik sellised tugevad ja suured, on ka nõrku ja väikseid. Ma loodan, et Eesti inimesed näeksid rohkem, kes neile appi tulevad, kui midagi peaks juhtuma. Minu suur austus kõigile neile, kes oma vabast tahtest ja ajast Eesti ühiskonnale nii palju annavad.“