Tallinna Mustamäe linnaosa vanema kandidaadiks on Lauri Laats.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
14. november 2017, 19:05

Keskerakond kinnitas Tallinnas neli linnaosavanema kandidaati (1)

Täna kogunes Keskerakonna Tallinna piirkondade nõukogu, kus selle esimehe Jüri Ratase ja Tallinna linnapea Taavi Aasa ettepanekul kinnitati täna Mustamäe, Lasnamäe, Põhja-Tallinna ja Haabersti linnaosa vanema kandidaadid.

Tallinna suurima linnaosa, Lasnamäe, juhina jätkaks ettepaneku kohaselt Maria Jufereva, edastas Keskerakond pressiteatega. Samuti jätkaksid Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosa vanemad, kelleks on vastavalt Marek Jürgenson ja Raimond Kaljulaid. Mustamäe linnaosa vanema kandidaadiks nimetati aga Lauri Laats, kes on varem töötanud nii Mustamäe linnaosa vanemana kui ka linnavolikogu aseesimehena. Selle linnaosa eesotsas oli varem Helle Kalda.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et kõigil täna nimetatud linnaosavanemate kandidaatidel on eelnev linnaosa juhtimise kogemus, mis annab neile tugeva stardipositsiooni oma senise töö jätkamiseks.

„Linnaosa vanemate roll on kindlasti olla lisaks kõigele muule ka kohalike inimeste hääl linnavalitsuses. Valimistulemused näitasid, et nad on oma tööd teinud hästi ja tallinlased seda ka hindavad,“ ütles Tallinna linnapea Taavi Aas.

Kaheksast linnaosavanema kandidaadist esitati täna kinnitamiseks neli, sest Aasa sõnul on osade kandidaatidega arutelud veel käimas. Järgmisel nädala alguses tehakse erakonna Tallinna nõukogus ettepanek ka ülejäänud nelja linnaosavanema osas.