Airi Vipulkumar Kansar koos peregaFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
14. november 2017, 14:50

Eesti kinodesse jõuab animafilm “Pettson ja Findus. Maailma parimad jõulud“

Airi Vipulkumar Kansar on suur multikasõber (5)

17. novembrist jõuab Eesti kinodesse armastatud lasteraamatu põhjal vändatud animafilm “Pettson ja Findus. Maailma parimad jõulud“, mis on seiklus kogu perele aasta kaunimal ajal. Pettson lubab Findusele, et sel aastal tulevad neil maailma parimad jõulud, kuid siis hakkab kõik kiiva kiskuma. Findus kardab, et jõulud tuleb üldse ära jätta ning hakkab omal käel abi otsima. Selline oleks lühitutvustus uuele animafilmile, mida lapsed ja nende vanemad, kellele Pettsoni ja Finduse seiklused on esialgu veel tundmatud, hakkavad alles avastama. 

Paljudel Maarjamaa tuntud inimestel on aga lapsepõlvest meeles tuntuimad nõukaaja multikad, kuid ka mitmed taasiseseisvumise järel Eestisse jõudnud popid animafilmid.

Jesper Parve Foto: Martin Ahven

Jesper Parve on suur multikasõber 

Tuntud meeste eest seisja, rännumees ja blogija Jesper Parve on kogu elu suur multikasõber olnud. „Väga suur multikate vaataja olin, kes siis ei olnud! Ma olen ju Vene aja laps. Vaatasin neid, mida õhtul lastesaadete ajal näidati. Selliseid, kus Luule Žavoronok ja Ello Puudist midagi toimetasid, ega valikut ju polnud,“ meenutab ta. „Ja praegu vaatan ka koos pojaga, kes on 3,8-aastane, hea meelega uusi multikaid. Need on lihtsalt nii hästi tehtud! Näiteks „Cars“. Ja „Planes“. Väiksemana oli „Maša ja karu“ see, mis päästis päeva.“ Pettsoni ja Finduse seiklusi pole nad siiski veel vaadanud.

Airi Vipulkumar Kansar Foto: Alar Truu

Airi Vipulkumar Kansar vaatab täiskasvanute huumoriga multikaid

Airi Vipulkumar Kansar ehk kantrilauljanna Airi Ojamets oli samuti lapsena suur multikasõber ja vahel vaatab neid praegugi, rohkem küll täiskasvanute huumoriga multikaid, nagu „Simpsonid“ või „South Park“.„Kui olin päris väike, siis vaatasin seda, mida meie telekanalilt näidati. Hiljem suurenesid valikud ja Soome kanalitelt kujunes lemmikuks „Roosa Panter“, räägib lauljanna. „Lapsed vaatavad iga päev Youtube`st oma programme, näiteks „Winnie Puhhi“ lood või „Jänku Juss“.  Viimase aja populaarsem on kindlasti „Maša ja karu“. Aga ka Disney klassikad on meil au sees.“Airi pere käis väikeste lastega viimati kinos pool aastat tagasi vaatamas multikat „Boss beebi“ ja see osutus ema sõnul väga vahvaks elamuseks. „Lapsed olid nii lummatud, et ei teinud terve aja jooksul piiksugi, vaid vaatasid suurte silmadega,“ meenutab ta.

HETLIN VILLAK  Foto: Alar Truu

Kas sa pingviinipoeg Lolot mäletad? 

Kanal 2 reporter Hetlin Villak ütleb, et ta vaatas lapsena palju multikaid ja käib ka praegu lastega kinos koos peaaegu kõiki multikaid vaatamas. Neid vaadatakse ka kodus DVD pealt sageli üle. Praegu vaadatakse koos ka telekast tulevaid lühemaid multifilme. „Erilised lemmikud on „Lammas Shaun“ ja „Oddbods“, täpsustab ta. Tal endal on lapsepõlvest hästi meeles pingviinipoeg Lolo oma sõbra Pepega.

Midagi mudilastele! Vaata videot!