Noortebänd 2017 Video: Stanislav Moškov
Inimesed
12. november 2017, 01:11

GALERII JA VIDEO | Noortebänd 2017 võitja on karismaatiline duo Rainer Ild (2)

Laupäeva õhtul kuulutati Kultuurikatlas pidulikul finaalgalal välja 17. Noortebändi võitja, kelleks osutus Pärnust pärit kaheliikmeline bänd nimega Rainer Ild.

Duo, mille eestvedajateks on laulja ja laulukirjutaja Rainer Ild ja trummar Sven Seinpere, esindavad alternatiivset pop-rokki. Nad inspireerivad iseennast ning lubavad järgmisel aastal välja tulla debüütlabumiga. 

Rainer Ild ütles vahetult peale võidukat kontserti, et Noortebänd andis neile jõudu. “Noortebänd näitas meile teed!” lisas ta.

Rahvahääletuse lemmikuks osutus Nora’s Closure.

Noortebändi peakorraldaja Märt Truman sõnas, et Noortebändi tase oli tugevam kui kunagi varem. “Seda aastat iseloomustasid kahtlemata žanrite mitmekesisus ja võistlejate professionaalsus,” lausus ta.

Žüriisse kuulusid Mart Normet, Kristel Aaslaid, Anu Saagim, Raimond Põldmaa, Merli Antsmaa, Tuuli Rand, Maarja Merivoo-Parro, Claus Kaiser Evald Andersen, Mihkel Kübar ja Tarmo Sikk.

Noortebändi valiti juba 17. korda ja konkursilt on saanud tuule tiibadesse Ziggy Wild, The Boondocks, Frankie Animal, Sibyl Vane, Andres Kõpper, Karl Erik Taukar, Grete Paia jt.

Vaata ka galeriid!