Foo Fighters, „Concrete and Gold“Foto: Roswell Records/RCA Records
Eesti uudised
9. november 2017, 17:06

Foo Fighters muretseb Ameerika tuleviku pärast

Foo Fighters on kõrgelt hinnatud Ameerika rokkbänd, mis sai alguse aastal 1994. Algselt oli tegemist pelgalt Nirvana trummari Dave Grohli projektiga, kuid asi kasvas kähku hoopis suuremaks.

Septembri keskel ilmunud „Concrete and Gold“ on juba nende üheksas stuudioalbum. Eelmine, „Sonic Highways“, valmis kolme aasta eest. Seekordne töö on selles mõttes huvitavam, et bändile on mõtteainet andnud viimatised USA valimised, just Donald Trumpi võit. Grohli enda sõnul muretseb bänd siin ja praegu just Ameerika tuleviku pärast...

Muusikalises mõttes võiks öelda, et albumil kohtuvad alternatiivrokk, post-grunge ja lihtsalt raskerokk. Grohl taas on illustreerivalt väitnud nii: „Omavahel põimuvad raskeroki ekstreemsus ja popi pehmem pool“.

Üldjuhul õige jutt, kusjuures huvitav on siin-seal tabada Pink Floydi selget mõju ja midagi vahest isegi Led Zeppelinist ja The Beatlesist. Viimase puhul ei ole loomulikult määrav tegur see, et loos „Sunday Rain“ mängib trummidel ei keegi muu kui Sir Paul McCartney isiklikult! Külalismuusikuid käib läbi teisigi, tuntuimatest näiteks Justin Timberlake, kes laulab „Make it Right´is“.

Esmamulje Foo Fightersi albumist polnud kuigi positiivne, tundus kuidagi imelik, kummaline „põtkimine“ ja paras „röökimine“ siin-seal. Korduvkuulamisel mulje mõistagi oluliselt paranes ja välja sõeluks naljakal kombel just hitid, esinduslood „Run“ ja „The Sky is a Neighborhood“.

-----------------------------

Foo Fighters, „Concrete and Gold“, Roswell Records/RCA Records