Kaader telesarjast "Pank"Foto: kuvatõmmis/ ERR
Tele
9. november 2017, 16:53

VIDEO | EV100 raames valmiv telesari „Pank“ läheb maksma 1,5 miljonit eurot

Eilses "Pealtnägijas" tutvustati EV100 puhuks valmiva draamsarja "Pank" telgitaguseid. Sari on Eesti kontekstis ainulaadne, seda nii 1,5 miljoni euro suuruse eelarve poolest, 83 päeva kestvate võttepäevade ja ligi saja andeka Eesti näitleja poolest.

Produtsent Paul Aguraiuja sõnul on seriaali eelarve lausa kümme korda suurem kui tavapärasel kodumaisel seriaalil. "Kõigi kümne episoodi kulud on rohkem kui poolteist miljonit eurot," ütles ta.

Sarja peaosas mängib näitleja Sergo Vares, kes viimastel aastatel Londonis resideerunud on. Varese arvates elasid seriaalis nähtavad inimesed hoopis teistmoodi elu, kui tema oleks arvanud.

"Ma olin ka liiga väike. Mulle tundub, et kui me räägime esimesest Eestist ja teisest Eestist, et siis tol hetkel see võis olla kolmas Eesti, või siis vastupidi kõige esimene Eesti," tõdeb ta.

Seriaali 90ndate hõngulise õhustiku loomine on muidugi raske ettevõtmine, peamine tegevuspaik ehk elusuuruses pangakontor loodi Tallinna kesklinna büroohoonesse. Kuid suureks probleemiks oli leida ka 90ndatele ajastutruud ja ka töötavat pangaarvutit.

Seriaalile annab veelgi särtsu juurde see, et selles on nii mitmeidki äratuntavaid inimesi päriselust ning sündmusi, mis ka päriselt aset leidnud. Näiteks peategelase Sergo Varese puhul luuakse paralleele LHV grupi juhi ja Eesti Energia nõukogu esimehe Erkki Raasukesega, Evelin Võigemasti tegelaskujus, ehk seriaalis panga finantsjuhis on sarnasusi Tiina Mõisaga.