Foto: National Geographic
Tele
9. november 2017, 15:16

National Geographic kanalil linastub tõsielul põhinev sari Iraagi sõja sündmustest

National Geographic kanalil linastub sel pühapäeval uus kaheksaosaline sari „Pikk tee koju“, mis räägib kangelaslikust võitlusest ellujäämise nimel Iraagi sõjas, kui 4. aprillil 2014 rünnati Sadr’i linnas Bagdadis Texase ratsaväe diviisi. Sari põhineb Martha Raddatz’i samanimelisel bestselleril.

Sündmus, mis toimus 11 kuud pärast president George W. Bushi tuntud kõnet, muutus rahuvalvemissioonist tõeliseks võitluseks mässuliste vastu. „Pikk tee koju“ näitab vaheldumisi lahinguväljal sõdureid ning nende perekondi, kes ootavad põrgulikud 48 tundi, et saada mõnigi infokild enda lähedase saatusest.

Sari räägib inspireeriva loo isetust kangelaslikusest ja Ameerika sõdurite vaprusest hirmuäratavates olukordades. Samuti heidetakse valgust sõjaväelaste naiste sõprussuhtele ning igapäevaelule, mis sellises raskes situatsioonis osaks saab. Paljud filmi kõrvalosatäitjad on päris sõdurite naised ja lapsed ning mitmed sõdurid, keda peategelased kehastasid, viibisid ise ka sarja võtetel.

Peaosatäitjateks on teistehulgas Michael Kelly („Kaardimaja“), Jason Ritter („Lapsevanemad“), Kate Bosworth („Sinine ahvatlus“), Sarah Wayne Callies („Elavad surnud“), Jeremy Sisto („Äärelinnake“) ja Noel Fisher („Häbitu“).

„Pikk tee koju“ on produtseerinud Mike Medavoy, kelle varasemate tööde hulka kuuluvad mõned kõige ikoonilisemad sõjadraamad.

Sarja „Pikk tee koju“ kaheosaline esilinastus on korraga National Geographic, FOX ja Fox Life kanalitel eetris 12. novembril kell 21.00.