LÄHEB EUROVISIONILE: Hiljaaegu kinnitas Saara Aalto Briti ajalehele The Sun, et on tõepoolest Briti ringhäälingu BBCga tuleva aasta Eurovisioni lauluvõistluse asjus läbirääkimisi pidanud.Foto: Vida Press
Inimesed
8. november 2017, 19:07

Soome lesbiline poptäht Saara Aalto esindab Eurovisionil ikkagi oma sünnimaad (7)

Alles hiljuti sahistasid Briti kõmulehed, et Ühendkuningriigi eurolaulikuks võib saada Soome poptäht Saara Aalto, kes lõi sealsel „X Factori“ televõistlusel laineid. Teisipäeval aga selgus, et avalikult lesbiline lauljanna, kes kandis augustis sõpruskontserdil „Soome 100“ puhtas eesti keeles ette Ott Leplandi hiti „Kuula“, esindab Eurovisioni lauluvõistlusel siiski oma sünnimaad.

Hiljaaegu kinnitas Saara Aalto Briti ajalehele The Sun, et on tõepoolest Briti ringhäälingu BBCga tuleva aasta Eurovisioni lauluvõistluse asjus läbirääkimisi pidanud. „Armastan Eurovisioni ja olen otsinud võimalust sellest osa saada. Küsimus on ainult selles, kas peaksin esindama Suurbritanniat, Soomet või mõnd muud riiki,“ arutles Londonis elav Saara.

Yleisradio haaras siiski härjal sarvist ja otsustas Saara Soome esindajana Portugali saata. Millise lauluga, see selgub kevadel peetaval võistlusel, kus poptäht esitab kolm laulu, millest rahva abiga valitakse üks. Muuseas, ta on kaks korda – 2011 ja mullu – Soome eelvoorus endaloodud lauluga võistelnud ning jäi mõlemal korral teiseks.

Kindlasti on Saara Aalto valik nutikas samm: lauljanna lõi laineid brittide „X Factori“ võistlusel ning seega on tal Ühendkuningriigis palju fänne, kes võivad tema poolt hääletada. Tänavu võitis Saara eestlastegi südamed, kui esitas Vabaduse väljakul kontserdil „Soome 100“ Ott Leplandi „Kuula“ peaaegu aktsendivabalt ja ülima soojusega.

Mai algul 30. sünnipäeva tähistanud Saara kerkis oma kodumaal esile 2017. aasta telekonkursil „Talent Suomi2“, kus ta jõudis kolme parema hulka. 2012. aasta talendivõistlusel „The Voice of Finland“ jäi ta teiseks. Igavese teise positsioon paistab olevat Saarale tähtedest määratud: nii jäi ta mullugi Briti televõistlusel „The X Factor“ teisele kohale, kuid nii kõrgele jõudmine on soomlaste jaoks muidugi au ja uhkus. Tabloidi Iltalehti lugejad hääletasid Saara koguni 2016. aasta soomlaseks.

Ta pälvis mullu Aalto QX Gay galal ka aasta homo tiitli. Lauljanna, kel oli seljataga üheksa aasta pikkune armusuhe oma bändi endise klahvimehe ning 2014. aasta tangokuninga Teemu Roivaineniga, teatas 2015. aasta mais, et tema uus kallim on naine.

PRUUT KANNUSTAB VÕITUDELE: Saara Aalto elukaaslane Meri väitis värskes dokfilmis, et ilmselt poleks Saara ilma temata Briti „X Factorisse“ võistlema läinud ja seal nii edukas olnud. „Ma ei taha end upitada, aga tean, et teeme teineteist paremaks ja tugevamaks.“ Foto: Vida Press

Meri Sopanen tutvus Saaraga, olles lauljanna kirglik fänn, kuid sõprussuhtest arenes armastus. Varem naerujooga- ja personaaltreenerina tegutsenud Meri on nüüd oma kuulsa kallima mänedžer. Mullu augustis kihluti, pulmad on plaanis pidada tuleva aasta augustis.