Foto: VIDA PRESS
Suhted
8. november 2017, 15:09

ÕNNELIKULT ELU LÕPUNI: kuidas teha abieluettepanekut? (2)

Niisiis: sul on kihlasõrmus hangitud ja loodetavasti mitte selline, mida müüakse kulinalettides paari euroga. Nüüd tuleks laskuda ühele põlvele ja abieluettepanek ära teha. Mõned lihtsad nipid selle kohta pani kirja GQ.

Alustuseks kindlusta tagala

Ei tahaks siinkohal küll seda ilmselget tõika rõhutada, aga veendu, et naine on ikkagi samal lainel. Ta ei taha samamoodi öelda „ei“, nagu sina ei taha seda kuulda.

Küsi ta isa luba

Võib küll kõlada vanamoeliselt, aga väike pugemine ei tee kunagi halba ja üsna hea viis jah-sõna kindlustamiseks on esmalt saada tulevane äiapapa enda poolele.

Asi olgu temalik

Kas naine on seda tüüpi, kes tahab kuumaõhupalli ja roosidega kaunistatud seina? Või midagi lihtsamat ja intiimsemat, nagu näiteks minek sinna kohta, kus te esmakordselt kohtusite? Või sinna restorani, kus toimus te esimene kohting?

Pühad on hea aeg

Ettepaneku tegemine pühade ajal on harva kehv mõte. Valmistu tabama õiget hetke, hoia sõrmus käepärast ja vaata, millal on õige tunne. Asi on palju lihtsam, kui pole seda ideaalse hetke survet.

Ole romantiline

See on kõige tähtsam. See võib toimuda suurejoonelise žestina või lihtsalt pühapäevahommikul kodus. Aga mõtle sellele, mida ta tahaks, kui sa tuled välja selle väikese karbikesega.

Ettevaatust perekonnareliikviatega

ÕL Mehele märgib omalt poolt, et eile Tartus esinenud ja täna Tallinnas üles astuva stand-up koomiku Daniel Slossi soojendusesinejal Kai Humphriesil on abieluettepaneku tegemise kohta üks oma tähelepanek. See puudutab just nimelt kihlasõrmust. Ise peatselt abielluv Humphries rääkis oma etteastes, et üks variant on osta kallis kihlasõrmus juveelipoest ja teine vägagi romantiliseks peetav viis on kasutada perekonnareliikviat, näiteks vanaemalt päritud sõrmust. Aga koomiku arvates võib see viimane variant olla pisut kõhe. Nimelt: eeldatavasti oli see sõrmus vanaemal sõrmes, kui ta omal ajal voodis vanaisa meheaud masseeris ...