Harvey WeinsteinFoto: AFP
Inimesed
8. november 2017, 12:00

Weinstein lasi Mossadi luureagentidel oma ohvrite järel nuhkida (6)

Harvey Weinsteini seksiskandaali paljastanud ajakiri New Yorker väidab, et tipp-produtsent värbas endised Mossadi luureagendid oma süüdistajate järel nuhkima.

Ajakirjanik Ronan Farrow, kelle vanemad on filmikuulsused Mia Farrow ja Woody Allen, kirjutab ajakirjas, et Weinstein palkas kaks luurefirmat, Krolli ja Black Cube'i, hankimaks infot naiste ja ajakirjanike kohta, kes on teda seksuaalses ahistamises ja vägistamises süüdistanud. Black Cube reklaamib end  Iisraeli eliitluureüksuste veteranide rühmana. New Yorkeri andmeil töötavad seal muuhulgas kurikuulsa Mossadi eksliikmed.

Farrow kirjutab, et kaks neist kohtusid valenime all ühe Weinsteini häälekama süüdistaja Rose McGowaniga, üritades temalt infot välja pressida. Üks agent olevat kehastunud naiste õiguste eeskõnelejaks. 

Itaalia näitlejanna Asia Argento, kes süüdistab Weinsteini vägistamises, kirjutas New Yorkeri artikli peale Twitteris: „Miks mina, Rose McGowan, Rosanna Arquette ja Annabella Sciorra varem suud ei avanud? Meid jälitasid endised Mossadi agendid. Kas pole hirmus? Väga.“