Tele

„Radar“: Vabaduse väljakul maha lastud Jaanuse lähedased: ta ei olnud selline inimene, kes kellelegi noaga kallale läheks! (231)

LISA KOMMENTAAR

Priit9. november 2017, 11:38
Politseinikuna ma ju ei tea seda, kas inimene on ohtlik või teeb nalja ! ma pean reageerima. Samas on siin nüüd aga tõesti koht mõtlemiseks, kas politsei ei saa kolmekesi jagu ühest inimesest. Jah tal oli külmrelv, aga see ei õigusta nüüd inimese tapmist ! Ma olen äärmiselt pettunud ja need konkreetsed politseinikud rikkusid ka minu mainet ! Kuidas ma vaatan tsiviilisikule otsa, kui on väljakutse !
11. november 2017, 00:13
Sellist juttu nüüd küll politseinik, veelvähem patrullpolitseinik, ei aja, kes peaks olema harjunud ja väljaõpetatud sellistes olukordades tegelemisega. Ükski professionaal ja asjast teav inimene ei sea kahtluse alla tulirelva lubatud kasutamist antud olukorras. S.h, politseinik ja iga inimene, kes on vähekenegi ka enesekaitse taktikalisi oskusi õppinud, peab mõeldamatuks seda, et sellise agressiivse olukorra puhul oleks saanud muu lahendus. Samuti ükski professionaal (s.h on see sellises temaatikas ka politseinik) ei hakka inimest süüdistama tapmises, kui ta tulistas inimest enesekaitseks.
Puhas vale jutt sul siin ning vaid luiskad end siin politseiametnikuks.
heiki herman soome9. november 2017, 01:09
see niugade lugu ja nendega ründamine on samuti kahtlane ja tunnistused räägivad erikeelt... ka pole näha kuskil seda teist nuga, ning pildil olev nuga on ju täiesti eemal,mitte seal kui ohver lasu kerre sai ja kukkus ning surmaga võitles, samas kui politseinik teda räigelt oma jalaga togib ja relvaga endiselt sihib! ainuüksi kõik see, on juba kriminaalse kuriteo algatuseks... muuue hk polegi enam tähtis... et politsei kambakraatlikult püüab hämada ja fakte võltsida on omakorda kriminaalne! nüüd peaks keegi politseist siiski nii aus olema, et ta ausalt edastab kuidas tegelikult politsei käitus ja mis juhtus! kui Jaanus oleks mingi noamees, oleks ta ju ammu seda nuga ka kasutanud! ta on oma perfomanssides alasti pallideg aringi jalutanud jne jne, kunagi kedagi kahustamata! siinkohal oli aga politsei see, kes kõike ülepingutas ja arvas end olevat mingis gängsterfilmis! unustati inimene ja mõrvati nii naguoleks linnas jooksnud ringi ohtlik põder! rootsis isegi ei tulistat põtra surnukd vaid kasutae uimastvat süsti lasku! politseil on olemas kummikuulid, traatvõrk, pisargaas, elektripüstol jne jne... kui politsei ülesandeks on vaid tulistamine ja inimeste mõrvamine, siis pole ju enam politsid tarviski, igaüks saab hakkam tulistamisega ehk muu mõrvamisega! politsei ongi ju organisatsioon, mis peab ära hoidma mõrvad ja tulirelvade kasutamise ise ja teistel! politsei peab oskama kasutada võtteid, et ründajat ehk kurjategijat areteerida professionaalselt ning üle anda kuhu vaja!
11. november 2017, 00:21
Inimene ei olnud vaimselt stabiilne. See, kui ta oleks mingit kõrvalist isikut noaga äsanud, oleks võinud samuti olla vaid aja küsimus, kui politsei poleks sekkunud. See on vaid siin ju "oleks-poleks" jutt. Fakt on see, et noaga ringi käiv ja selliselt käituv isik kujutas ohtu. Kui sinu arust mitte, siis ka sina ilmselt pole vaimselt kuigi terve. Tasuks spetsialisti poole pöörduda oma murega.
Ja see mingi kummikuulide ja traatvõrgu jutt... Patrullpolitseinikud pole kummikuulidega ja vastava relvastusega varustatud, rääkimata mingist võrgust. Pipragaasiga aga sellises olukorras on väga riskantne selles osas, et kui isik reaalselt peale jookseb, siis selle pipragaasiga ei pruugi rünnakut lõpetada, kuna pipragaasil on ka väikene mõjuaeg ning sellist isikut ta praktiliselt kohe jalutuks ei võta. Arvestades, kui ligidal ta juba oli, siis oleks olnud reaalne võimalus tal politseinikku noaga rünnata. Ainuke võimalus oligi rünnak lõpetada tulirelva kasutades. Ning kui sa hakkad veel sisse tooma enesekaitse võtteid, siis ole hea ja mine võta isegi osa mõnes enesekaitse kursustest. Saad ehk ka ise aru, et noaga ründavale vennikesele ei minda peale paljakäsi, kui just olukord ei nõua (ehk ei olegi põgenemisteed või muid vahendeid ründe peatamiseks). Paljakäsi noaga vennale peale minnes saab suure tõenäosusega nii või naa viga (s.h surmavalt vigastada), ole sa nii professionaal kui tahes.
heiki herman soome9. november 2017, 00:46
kahjuks siinne artikli kirjutaja on ju lausa ebaaus ja moonutab juhhtumit ning püüab politseile õigust anda! juhtunus tegutsenud politsei käitus täielikult lubamault ja ebakompetentselt,pealegi emotsioonide ja temperamendiga, millised tuleb poitseitöös jätta koju! politseil puudu koguni vajalik eriväljaõpe! mida on tunnistanud juba ise üks kõtge politseiametnik, väites, et kogu aasta jookusl on vaid eriväljaõpet teoreetiliselt 6 tundi! nemausel aga pole sedagi!
ohver ei rünnanud politseid, vaid see on hiljem juurde kleebitud... politsei provotseeris ohvrit ning käitus täiesti reeglite vastu eksides psüühilises seisundis ehk meditsiine tarvitanud inimesga!
Jaanus hakkab jooksma küll politsei lähedusse, kuid jõuab vaid poolele teele, kui teda tabab surmav lask ning politsei on mõrvanud noore süütu inimese, jeättes pealegi abita lamama ning togides oma jalaga surevat inimest ning endiselt sihtides haavatule ja relvatule oma püssiga! kes on antud juhul hull ja ei tea mida ta üldse nedast kujutab ja teeb? seaduses on see karistatav kuni 3 me aastase vanglakaristusega! politseid eriti mõrvarit saaks karistad kokku 8 aastase vangla karistusega, kui uurimine oleks aus ja prokurör aus! seepärast oleks eriti tähis, et uurimist teostaksid mitte oma kambakraadid, vaid väljastpoolt pädevad spetsialistid... väike praenuga ei ole kunagi relvaks mingile püstolile... jaanusel püstolit ei olnud ning samuti ei loopinud ta nuge politsei suunas!
kriminaalanalüütik - professor:
Politsei juhtimisahela ja väljaõppe toimimisel oleks noormees elus!
lugege ka siit!
Valdek Seeder:
Videolt on näha, et politsei ei asu peale laskmist kannatanut abistama ja varejookse peatama, vaid eemaldub ja mõne aja pärast tuleb tagasi üle kontrollima jalaga togides ja püstoliga sihtides ( mustanahaline mõrvarist politseinik ). Eluohtlikus seisundis inimese abita jätmine on karistusseadustik
§ 124 järgi kuritegu karistatavusega kuni 3 aastat. See käib kõigi kohalolnud politseinike suhtes. Enne kiirabi saabumist ligi 4 minutit hiljem (täpsustada aeg) mitte mingi abi andmist ei nähtu, aga oleks pidanud algama koheselt peale laskusid. Laskva politseiniku suhtes tuleks uurijatel kindlasti ka üle kontrollida, kas viimane lask võis olla võimuliialdus (KarS § 291, kuni viieaastane vangistus). Lisan need tähelepanekud analüüsi kümnendaks punktiks. Kriminaalanalüütiku ülesanne ei ole küll kvalifikatsioone määrata, kuid uurimisversioonide väljatoomise raames võimalikele kvalifikatsioonidele viitamine on asjakohane.
juhtunu on raske kuritegu - mõrv, mida poleks saanud juthtuda kuna ei rootsis ega ka soomes!
temperamentne ja end ülepingutanud politseinik, tuleb vastutusele võtta! politsei kohus on anda kujategija üle uurimisorganitele ja kohtule, mitte aga omavoliliselt kedagi mõrvata! mingid lavastatud valed ja vabandused siin ei aita!
jeerum13. november 2017, 16:58
see h h soome on ju puhta segane :D kaitsma pätti :D
mees8. november 2017, 23:02
paistab, et suur osa kommenteerijaid pole elu näinudki. kas politsei peaks kõigepealt proovima paljaste kätega nuga peatama. ärge enam peale jooge. teile vist aitab.
11. november 2017, 00:27
Paraku selliseid on palju, kel reaalsustaju selles osas puudub. Selliseid "oskusvõtteid" on nad näinud vaid filmides ning arvavad, et kõik töötab nii ladusalt ja ohutult ka reaalses elus.
Juhtumi alguspäevadel oli palju neidki, kes imestasid, miks politseinikud ei tulistanud kätte või jalga. Seda teemat lahati ja laskeinstruktorid tegid isegi video sellest, et isegi nemad, professionaalsed laskjad, ei suuda sellises olukorras nii väikest liikuvat piirkonda tabada.
Eks samamoodi tuleks neil tarkadel ka enesekaitse temaatikaga end kurssi viia. Palju videosi on sellest kindlasti ka internetis. Ehk saavad siis isegi aru, et paljakäsi on mõeldamatu minna noaga ründavale isikule peale.
politsei8. november 2017, 18:14
oleks pidanud ka sokid ara votma siis oleks sama keele leidnud
Milleks8. november 2017, 18:42
vaeva näha,püstol ju käepärast...
huvitav se 2 miljoni8. november 2017, 18:07
idee tuli ka sealt ja haarati lendu kohe agase syndmus oli programmeeritud ses m]ttes et meedias on kujundatud hoik kuidas kaituda ned terrorid on lavastatud k]ik muideks ja jargnev ka kohe kasutati juhust et mingid relvaostud teha
palun8. november 2017, 18:44
???8. november 2017, 17:57
Kas mees äkki päevapealt ära pööras või? kus olid siis lähedaste silmad, kui esimesed sümptomid ning veidrused väljalõid, et nad mehe arstide hoolde andmise ning ravi unarusse jätsid? Kas see polnud siis nende kui lähedaste kohustus? Nüüd tagantjärgi on lihtne kõiki teisi süüdistada.
Muuseas, ka selline absurdne ning ohtlik perfomance on omamoodi ebanormaalsus.
pole8. november 2017, 18:10
mingit ravi ega kohustust praegu vist kui inimene veits imelikku juttu ajab ei saa ju kinni panna kohe meedia on ka oma kohuse taitnud paranoia sisestamisel pidevalt tundubki eesmark olevat hirmu kylvamine
lähedane ei saa8. november 2017, 22:25
midagi teha ennem kui haige teeb sellise teo mille puhul on põhjust politsei kutsuda. Niikaua kuni ta ainult veidralt käitub ja ise arstile minna ei taha ei saa lähedased teha muud kui loota, et ta midagi lõplikku ei tee.
X8. november 2017, 17:23
Vabandage, et kirjutan vene keeles, aga se on kergem mulle nuud. Olen kohe saanud aru et siin on midagi...
"А думал ли кто, что погибшему "помогли каким-то веществом " кто-то пребывать в таком неадекватном состоянии ( голышом, босиком, ножи)??? Программисты обычно очень щепетильные люди ...плюс другие положительные качества и действуют они умом. А опубликованное в соцсетях было как "СОС-крик во время просветления в тяжелом состоянии. У полицейского, к которому погибший приближался, не было другого выхода, там время считанные секунды. Со стороны стоявших, если они были, полицейских было большее преимущества попасть в ноги или руки. Это физика. "
Кто помог и зачем?8. november 2017, 18:31
Kes see "aitaja", st mingi aine sissesöötja pidi olema ja milleks üldse? Pole vaja mingit vandenõuteooriat välja mõelda. Kui ta midagi tarvitas, siis ikka ise. See polnud tal ju esimene kord - ega see varasem Toompeal enda paljaks koorimine ka kuigi adekvaatne tegu polnud. Ja mu meelest pole IT-imehed sugugi teistest halvemad kandidaadid ära pöörama, pigem läheb neil "умом" ületöötajatel/õppijatel, pidevalt ninapidi arvutis olijatel ja reaalsest elust irdunutel just lihtsamini katus sõitma. Понимаешь? У него просто крыша поехала. Самый простой ответ обычно ближе всего к истине.
spice5. detsember 2017, 12:25
jj8. november 2017, 16:38
jalutas, noad käes, pool linna läbi. Ja polnud kaht meest, kes oleksid ta võinud rajalt maha võtta enne politseid. Mehikeste kampadest linnas puudu ei ole. Aga kui oleks leidunud kaks MEES ja proovinud, oleks võinud ullike ise oma noast viga saada. ja kes oleks siis kinnimajja läinud?
Kirjutame kommentaare ja arvustame politseid, kogu maailmas semal ajal pussitatakse ja tapetakse tänavatel.
Aga minul ja sinul pole vaja karta, kõik see juhtub teistega, keda me isiklikult ei tunne. Meiega ei juhtu kunagi midagi ja meil pole kunagi vaja politsei abi. Oleme kohe sellised õnnelikud.
Hüään8. november 2017, 16:20
Politseinik tahab ka peale tööd elusalt ja tervelt koju oma naise ja lapse juurde jõuda . Nii kui nii riskivad nad iga päev oma eluga ja tervisega (kes teab mis haigusi ka surmavaid, võib kaasa tuua noa- ja süstlatorge või ka lihtsalt hammustus).
TT8. november 2017, 16:33
Kui hunti kardad, ära metsa mine. Panin sulle plussi, kuigi oleks miinust väärt. Absoluutselt kõik me riskime iga päev oma tervise ja eluga. Kunagi ei tea, kus see lõpp-peatus on. Üks on kindel, et ega hauast kaugemale ei ela.
Hoiatus!8. november 2017, 18:47
eriti ohtlik on puugihammustus
leo8. november 2017, 16:07
Huvitav, kas see politsei poolt tapetu, enne seda, kui ta lolliks läks või lolliks aeti, oli ka kuidagi seotud üliturvaliste E - valimiste ja ID - kaardiga
Lõpetuseks8. november 2017, 15:32
...loodan,et seda teemat rohkem enam ei käsitleta! Jah,jääb ainult küsimus,mida oleks võinud teisiti teha.Kokkuvõttes oli üks pool ebastabiilne ja teisel poolel on ikka väga palju õppida. P.s. ega asjata pole krim.filmides lause,et kui sa ülesandega hakkama ei saa,siis saadame su tänavale patrullima!
Tim8. november 2017, 15:20
Tegelikult oli see ahv nii heasüdamlik,mõistlik ja üldse nii nunnu aga siis äkki märkas politseid kes kujutas endas ohtu ja oh õudu ja oligi ohtlik ja lasigi ta maha.
Juku8. november 2017, 15:09
Vaadake videost et ta katkestab rünnaku ja pöördub politseist eemale, aga siis tulistatakse teda selga
8. november 2017, 14:45
Poleks viga teinud, poleks rünnanud... Kas see on inimesele näkku kirjutatud??? Aga KuI oleks rünnanud???
Politseinikud pole ju selgeltnägijad, nemad on õppinud reareerima vastavalt olukorra ohtlikkusele. Minule piisas juba selle video vaatamisest, et aru saada, et olukord oli ohtlik!
klge8. november 2017, 15:13
seal oli 4 varustusega politseinikku, ei saanud siis maha joosta üht kõhetut ullikest, kel otsaees vel Loll kirjutatud. Tundub, et keegi ei saanud muud liigutada , kui ainult postolit kasutada
Aku tühi.8. november 2017, 14:32
Olukorra hindajad, vaadake tähelepanelikumalt videosalvestust, noaga jooksev inimene ei ründa kedagi, pigem on ta kaitseasendis kui tema suunas esimene lask tehakse. Ka tehakse lasud liiga lühikeste vaheaegadega, tõenäoliselt nii kiiresti ei suuda inimene politsei rünnakule reageerida. Sündmust salvestas ka politsei, kui politsei poolt tehtud videosalvestus näitaks nuga käes hoidnud inimese poolset rünnakut, oleks see ka avalikusele vaatamiseks üles laetud. Sama nagu Tartus ülekäigurajal (inimene oli ületanud sõidutee mõlemad suunavööndid ja astuda jäi üks samm) inimese allaajanud politseiniku tegevust õigustati politseijuhtide poolt, nii ka nüüd kaitsetu inimese tapmist. Tartu puhul ei saanud sündmust jäädvustada, kuna aku oli tühi olnud, ei täpsustatud kellel.
12.308. november 2017, 21:31
Täiesti hüpoteetiline mõte aga ikkagi...kuna mees tuli sealt kiriku kõrvalt, siis võiks eeldada et sama teed mööda tahtis ta ka tagasi alguspunkti jõuda. See vehkides jooksmine võis olla üldse mitte politsei suunas vaid soov takistust vältida ja joosta koduni....aga see on üks väga teoreetilistest võimalustest...
kahju muidugi8. november 2017, 14:05
aga vaevalt te uskusite ka seda, et ta paljajalu ja nugadega linna tuleb...
8. november 2017, 14:04
Oleks õige, kui relvataolise esemega ähvardamine on sama karmilt karistatav kui relva endaga. Selliste asjadega ei naljatata. Kuuldavasti okupatsioonieelses vabariigis oli nii.
t.8. november 2017, 13:50
ei läinud noaga kallale? kas politsei tulistas siis hologrammi?
see8. november 2017, 13:49
probleem võib ka äkkisti tekkida.kas kõikide haigete inimeste omaksed on nende haiguses süüdi,natuke nagu rumalad süüdistused.aga inimese tapmine ei ole õigustatud.miks ta kedagi enne ei rünnanud.politsei oleks rahulikult juurde läind,ei oleks midagi juhtunud.see karjumine ajaski haige inimese segadusse ja ta hakkas jooksma.ei tohi ju inimest kohe maha lasta,saab ju enne haavata.ei õigusta seda tegu.politsei väljaõppes on midagi vajaka jäänud.
ruudi8. november 2017, 13:46
Ei teadnudki et meil on nii palju rambosid kes noavõitluses lausa hiilgaks Küsisin tuttavalt aastaid märulis tõõtavalt mehelt kes pidevalt treenib end ja heas vormis ka laskmises et kas tema oleks relva antud olukorras kasutanud Ütles ausalt et nuga on muu relva kõrval kõige ohtlikum Antud juhul oli rünnak nii ootamatu ja kiire et otsustamiseks poleks aega jäänud Temagi poleks relva abita olukorda lahendada suutnud
Kui8. november 2017, 13:52
inimene on vaimselt haige, siis ei kehti tema kohta varasemad arvamused.
sama saab ara politseiniku kohat öelda8. november 2017, 14:03
hüppanud eest ära, teised oleksid selja tagant maha tõmmanud kleenukese kakerdise
seega oma naha hoidmine oli prioriteet8. november 2017, 14:01
hirm OMa naha pärast selline, et ununesid kõik teised ja palju efektiivsemad võimalused ja koolis õpetatud oskused
TT8. november 2017, 15:35
Kas 10min on tõisti nii kiire ründeaeg, et adra seadmiseks aega enam ei jätkunud?!
Reede8. november 2017, 13:43
Josef Mengele lähedased ka ei uskunud paljusid asju.
see Jaanus 8. november 2017, 13:42
ju jooksis politseinike leibu söögiks tükeldama....
dr.vatson8. november 2017, 13:37
politsei tegevuses oli ka hoiatav näide tulevastele pättidele-rünne külmrelvaga saab vastuse politsei poolt tulirelvaga.soovitaks vaadata ameerika politsei käitumist sellise ründe puhul-julgen väita,et tüüp oleks kindla peale teise ilma saadetud.
TT8. november 2017, 15:41
Spekulantidel on nüüd on Ameerika, siis on Venemaa, mõnikord ka Korea, vahest ka Hinna, Austraalia, ka Indias tehakse paljusid asju teistmoodi, kui vaja toome näiteid Aafrika džungliriikidest jne ...
Me elame euroopas, täpsemalt Eestis ja meil on hoopis nii.
Vot toetustiim8. november 2017, 13:35
zx8. november 2017, 13:29
ma usun ka et see oli mingit sorti kunst, mida ta etendas. aga ajad on muutunud. enam ei tohi öelda neeger. enam ei tohi öelda lennukis pomm. enam ei tohi teha hirmutavaid nalju, sest need pole naljakad vaid hirmu tekitavad. peab tegema vahet naljadel mis oli 10a tagasi ja mis enam ei ole mingi nali ega kunst. seda enam et soomes tappis hiljuti samasugune nugadega vehkija inimesi.
kui ei taha pahandusi või surma saada, peab tegema vahet, mida sobib ja mida enam mitte.
kodanik8. november 2017, 13:12
Nugadega vehkivale kodanikule EI OLE otsa ette kirjutatud, kas ta teeb nalja, või on lihtstalt ära keeranud. Kõik kurjategijad on enne esimest kuritegu head olnud. Kas politsei oleks pidanud ootama, kuniks kodanik kedagi vigastab? Inimesed, meil on VÄGA kerged võtted kurikalete ja "performansite" esitajatele, kui võrrelda näiteks USAga. Pooled meie lollidest oleks USAs ilma mingi kobuinata maha lastud ja üks koer ka ei köhiks, sest seal on selge, MIS kord on.
8. november 2017, 13:05
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
...8. november 2017, 13:12
tapja kinni ... nugadega jaanus oli ju nii ninnunännu armas lõhikeste põkstega poiss
Tiina8. november 2017, 13:28
Ja kui sinu poole oleks jooksnud nugadega mees?
TT8. november 2017, 15:50
Siis oleks asunud kaitsele ja kassi-hiire mängimisele, ajal kui möllud oleks eemalt jooksu pannud ja karjunud, et jooksevad helistama ja abi järele. Kindlasti loodaks, et meeste hulgast ka mõni ühineb, kuid sellises situatsioonis mängid teadmisega, et abi pole tulemas. Nii on võimalik ellu jääda ja võitjana välja tulla situatsioonist. Elus on igasuguseid juhtumisi ette tulnud, aga näe elus siiani. Ja kui ükskord peaks halvasti minema, siis oli see saatus, aga kodanikukohust täidan ikkagi, selle asemel, et püksi kusta. Tiina, kindlasti oleks ma Sinu ja ründaja vahele jäänud ja samuti teiste naiste ja laste ette. See on ja oleks iga mehe kohus.
8. november 2017, 13:04
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
tiia8. november 2017, 13:33
Kohust ja uurimist ei tule. Politseinik tulistas enesekaitseks. Saage ükskord aru ja lõpetage see teema. Miks lähedased ei märganud tema haigust?
Ants8. november 2017, 13:04
Kaua võib nämmutada seda teemat juba? Aitab ehk?
Kuidas julgevad endised kolleegid jms väita, et midagi ei oleks teinud vms? Nad ei saanud sellestki aru, et inimesel on mingi probleem. Aga eks meedias kuulsaks tahavad kõik saada ju. Nõme.
Oeh8. november 2017, 12:53
Teema kirumine ei too meest tagasi ja kui ta oli varem ka selliseid tempe teinud siis pidi midagi seal kupli all veidi paigast olema. Ja kui inimesed vaid teaksid milline jõud on vaimselt haigel inimesel, selles loos oli politseinikul samuti otsustada kas noahaava vahel või tulistamise vahel. Arvan, et toimiti väga õigesti sellise olukorra puhul.
kas8. november 2017, 13:19
oleksid pöördumatult samal seisukohal k siis, kui mahalastu oleks Teie poeg/ mees/ sõber?
8. november 2017, 13:29
Huvitav, kas Tartu vanglas istujad on orvud või?
Tiina8. november 2017, 13:32
Oma sõbrale või pojale tuleb õigel ajal abi anda. Rünnataval on alati õigus ennast kaitsta, kas pole nii? Nugadega ründav inimene ei ole just ohutu nähtus. Kahju on et asi nii lõppes, aga see oli asjade objektiivne käik.
TT8. november 2017, 15:50
See on sinu subjektiivne arvamus
puhh8. november 2017, 16:06
Kas ta ikka ründas? Kas jooksmine võrdub ründamisega?
küsimus8. november 2017, 12:50
Miks vanemad ennem juba ei tegelenud selle probleemiga? Tegelikult on siin ikka lähedased süüdi,et oma inimest ei aidanud.
Mall8. november 2017, 13:39
Millise probleemiga? Kuidas oleks pidanud aitama? Lahedased ju ulevad, et normaalne inimene. Aidata saab siis kui inimesel on igapevane kaitumine korrast ara.
lugeja8. november 2017, 15:50
See probleem oli mehel juba ammu.Mina sooviks näha,kes need vanemad on,et tõesti oma lapse tervise pärast ei hooli.Internetis oli ju ka kirjutatud segaseid sõnumeid oma vanemate kohta
l8. november 2017, 12:41
see üks nugadega veheldes jooksja ei olnud n e l j a l e ootavale politseinikule veel neile ohtlikku kaugusele jõudnudki, see on minu arvamus, mis teile kindlasti ei sobi.
8. november 2017, 12:55
õige kaugus oleks olnud nuga ribide vahel
Mati8. november 2017, 13:11
Mida sa ise teeks kui sinu poole jookseb nugadega relvastatud mees? Kas sa tõesti arvad, et ta võtab sinu juures välja saiapätsi ja hakkab seda lõikama? Käitumine politsei poolt oli väga õige.
TT8. november 2017, 17:53
Mida teeks, mida teeks? Tuleb võitlusse asuda. Rünnata, kõrvale põigata, eest ära joosta kui vaja, jälle rünnata, meelitada inimestest eemale, puude vahele jne... kuni lõpuni välja, olenemata, milline see lõpp siis on.
Mati! Mis sina teeks? Jookseksid rahvamassi sisse, lootuses, et ehk läheb kellegi teise kallale, et vaid sinu rahule jätaks??? On nii või??? Kuidas saab nii lo.l küsimus mehe suust tulla, et mida teeks?
123328. november 2017, 12:40
Arvestades seda, mis meil igapäevaselt mujal maailmas toimub, siis tuleb loomulikult täie tõsidusega kõike võtta. Kas intelligentne inimene läheb nugade või kirvestega kuskile keskväljakule nalja tegema? Ei, seda ei saa intelligentsuseks kuidagi nimetada. Nii tark inimene peaks ometi teadma, et kui ta hakkab politseile niiöelda rünnakut etendama, siis politsei vastab samuti rünnakuga. Kahjuks vaimselt ebastabiilseid inimesi on meil liiga palju. Isegi kõige toredamatel naabritel võivad luukered peidus olla. Tagantjärgi kiitmine ja lullutamine ei aita enam midagi. Tegu sai tehtud. Naljad peavad sellised olema, millest kõik inimesed aru saavad.
K.8. november 2017, 12:38
Miks ei avalikustata laskja nime ja pilti, kui ta nii suur kangelane on ? Miks seda varjatakse ?
Kui asi oleks õige, oleks ammu tema pilt meedias koos auavaldustega.
Ei ole8. november 2017, 12:51
minul küll vaja teada,kes tulistas.Kas sinul hakkab sellest parem,et teaksid tema nime?
Turust8. november 2017, 12:57
tänapäeva kontekstis OLI õige asi
to 12;388. november 2017, 13:46
Kuule, Kristiina, ehk aitab juba sellest nimede jurast. kaua sa jõuad?
Karin8. november 2017, 12:29
Lugesin, laskja oli mustanahaline. Mis riigist ta meile politseinikuks sisse toodi ?
Need ongi ju metsikud, ei suuda ennast talitseda.
Texasest8. november 2017, 12:59
Metsikud sest aitavad garanteerida eestlaste turvalisust!? Rohkem selliseid metsikuid
Mati8. november 2017, 14:16
Kes kirjutas? See vaimupuudega Ülla Vähk või?
Kes küll kaameratest algusest peale nugadega paljasjalgset jalutajat jälgis...?8. november 2017, 12:23
Milleks olukorra hindamiseks tellefonikõnet oodati? O tempora o mores!
VON Ahmed Akbar8. november 2017, 12:22
eilses KRIMIS oli näha mis tasemel eesti politsei on. nelja menti läks vaja et yhest kõhnast mehest jagu saada aga enne jõudis kõhnuke yhel kulmu lõhki lyya ja teisel silma siniseks.POLITSEI on eeestis yks suur nali
jaak8. november 2017, 12:30
ainult alaharitud elus kibestunud külajoodik kasutab oma nimes "von". teiseks on kurb lugeda kui palju korrakaitsega ja julgeolekuga seotud talente ning rammumehi on kaduma läinud. kõik nad kommenteerivad vigaste sõnadega ja lausetega internetis, selle asemel, et anda oma talent ühiskonna ja kodanike heaolu ning turvatunde tõstmiseks. oled tõeline kangelane ja "kõva mees"...
vanaema8. november 2017, 12:51
Lõpuks sain teada, kes oli Von Krahl ja kõik, mis temaga seotud.
vanaemale8. november 2017, 13:51
Arvad, et ÕL-s käivad päris "vonid" kommenteerimas? Katsu ikka aru saada kirjutatust.
TT8. november 2017, 15:53
Jaak! Kui teisi arvustad, siis enne ikka oma kapsaaed korda. Kontrolli õigekirja!
8. november 2017, 13:00
no aga siin rahvas just seda taotlevad, et pidi nuga maitset ära oodata mitte kaitsevahendi kaustada
tohoh8. november 2017, 13:16
Kas sul seal asüülis kah on KRIMi saade?
Naer ekraani tagant8. november 2017, 19:12
lõbus oli vaadata,kuidas neli politseinikku tirisid kõhetut meest bussi ja see seepeale ütles,et tehke uks lahti,reisija tuleb. Vaat see mees oleks pidanud politsei arvates ohtlik olema,ikkagi ÜHEL silm sinine ja TEISEL käsi marraskil ! Täielik kodukino.
vanaema (ei puutu teemat)8. november 2017, 12:21
Üks kord lapselapsed olid mul külas, kell oli 12 öösel, nad magasid. Mina kustutasin oma magamistoas tuled ja tundsin, et midagi ragises lülitis ja oli tunda kõrbehaisu. Esimest korda oma elus ma kutsusin tuletõrjujad kohale, kartsin laste pärast. Kohale tulid: suur tuletõrjeauto, politsei ja kiirabiauto. Vot see oli reageerimine. Koridoris ma palusin tuletõrjujad mitte rääkida kõvasti, mida nad kohe tegidki. Üks mees tuli mingi riistaga minu lüliti juurde ja vaikselt kontrollis, kas ei põle midagi. Kõik oli korras, palus, et ma kutsuks elektrikut ja vahetaks juhtmed. Kogu see aeg kõik auto ootasid all. Lõppuks mees vaikselt! ütles oma raadios, et kõik on korras, me kallistasime teine teist ja alles siis kõik autod läksid ära. Suur tänu neile, ei häirinud magavaid lapsi, kontrollisid kõik ja ei sõimanud mind. Mina muidugi 5 korda vabandasin, aga nad ütlesid, et parem karta, kui kahetseda.
12:21-le8. november 2017, 13:04
Sul vedas,minu kiirabi ei tundnud insulditunnuseid ära,võttis vererõhu maha ja lahkus...Inimene suri hiljem insuldi tagajärjel haiglas.Siiski.
8. november 2017, 13:54
Mul ja minu perel on ka vedanud. Kiirabi abi oleme palju vajanud. Kaks eriti rasket juhtu, kergematest rääkimata, tunti kohe ära ja päästeti kahe inimese elud.
8. november 2017, 11:58
jaa8. november 2017, 12:45
See kes võidab ongi hea.
8. november 2017, 11:58
8. november 2017, 11:56
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
8. november 2017, 13:01
Ennetamaks järgmisi sellelaadseid tapmisi8. november 2017, 11:55
1. Politseinikel vähendada märulifilmide vaatamist (liiga kergelt haaratakse relva järgi)
2. Politseinikel vähendada korvpalli mängimist (reaalelus bloki panemine ja vabaviske lunimine ei tööta)
3. Politseinikele teha kohustuslik härjavõitluse vaatamine, õppimine või isegi osalemine
4. Kui tuleb teade relvaga juhtumist, siis:
4.1. esiteks saadetakse välja kiirabi
4.2. teiseks saadetakse välja tuletõrje (võimekus tekitada veejuga, veekardinat ja vihma)
4.3. kolmandaks saadetakse välja politsei, kellel on kindlasti kaasas kilbid, kiivrid ja väljaõpe
.
P.S. Ühisele numbrile üleminekul ei ole võimalik helistajal eraldi kutsuda kiirabi võimalike tekkivate vigastatute abistamiseks.
P.P.S. Tuletage meelde ka filmi "Don Juan Tallinnas". Seal oli meditsiiniline abi juba enne võitlust kohal.
täiendav ettepanek8. november 2017, 16:42
4.4. Neljandaks saadetakse välja laibakoristajad, kes enne politseid kohale kamandatud kiirabi ja tuletõrje töötajad ilusasti kotti pakivad.
4.5. Viiendaks saadetakse välja uus kiirabi, kes noakangelasele abi osutab.
"Don Juan Tallinnas" kui töötav tegutsemisjuhend on muidugi kirsiks tordil.
Täiendajale8. november 2017, 19:15
kas lähedased pole veel kõrvalkallet märganud?
8. november 2017, 11:54
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
8. november 2017, 12:44
Eesti rahvas? Suurushullustust põed?
nagu isegi näed,8. november 2017, 13:26
teinekord8. november 2017, 11:50
kleepige hulludele märk otsaette, et teaks. Aga niimoodi nugadega mööda tänavat, kusjuures noa kaasaskandmine on keelatud...kes tea,kes teab.
kui sa veel ei tea8. november 2017, 11:54
Tal oligi otsa ette kirjutatud LOLL.
8. november 2017, 12:49
No, nagu lähedased ütlevad, see on show. show oli ka ihualasti riigikogu ees kõndimine. Anna abi kõigile. Järelikult siis ju haige ei olnud, nagu paljud siin on kirjutanud, ja andis endale täpselt aru, mida tegi. Siis politseinikud ei pidanud teda kui haiget võtma ja käitusid igati õigesti.
tapetud noor ema8. november 2017, 13:02
Kas see oli show mis Turus toimus?
Jan8. november 2017, 11:42
Kas oli vandenõudest täiesti ära keeranud või oli mingist ainest psühhoosis - eriti muid variante ju pole.
Fakt on ainult see, et normaalselt töötava mõistusega inimene paljajalu nugadega avalikus kohas ei kõnni.
TT8. november 2017, 11:41
Eks ootame kohtuotsust inimese üle, kes tegi kahjutuks relvaga peole tulnud inimese. Oli julge, täitis oma kodanikukohust, rabas relva käest ja pani kabaga piki pead. Nüüd süüdistavatana kohtu all. Tulirelv vs paljad käed
asd8. november 2017, 11:51
Vanemaid artikleid lugedes paistab, et "kabaga vastu pead" on pisut kerglane väljend - noorhärra oli päris mõnda aega koomas. Nii et keeruline lugu.
TT8. november 2017, 12:06
Eks ta õige ole jah - oleks pidanud lööke mitu korda enne proovima, kui relva enda kätte sai ja rüselus toimus veel. Ja nüüd äkki-tele, et äkki oli tal nuga veel varrukas või väiksem tulirelv veel kaasas?!?!?!
vanaema8. november 2017, 11:35
Õudne surm kiriku ja risti vahel.
perfomance8. november 2017, 13:07
Oma nugadest ta noa ja kahvl moodi risti ei teinud. Kahjuks.
Atu8. november 2017, 11:32
Alati tuleb selliste lugude juures hiljem jutt, et oi ta oli tubli ja vaikne inimene, suurepärane poeg, vend, isa või sõber! Nagu kammoon, sellistel inimestel on õpitud juurde teine isiksus ehk normaalne kodanik, tegelikult on aga hoopis midagi muud. Kas see oleks siis parem olnud, kui mingi noaga tüüp Moskvas kesklinnas noaga lapse pea otsast lõikas?
8. november 2017, 11:57
Ära lahmi.8. november 2017, 12:05
Lähedastel ongi väga raske leppida sellega, et lähedane pole enam see kes ta oli. Kui tegu psüühikahaigusega või ka narkootikumidega ei saa kunagi väita, et midagi poleks juhtunud. Juurdeõpitud käitumismudelid on normaalsete, terve mõistusega inimestel, haige inimene ei suuda mingit õpitud mudelit järgida. Fakt. FB sissekanded on väga sarnased paranoia all kannatavate inimeste juttudele, see seisund iseenesest mööda ei lähe ja luululine inimene on võimeline milleks iganes. Ja tegelikult ta ju ründas reaalselt. Ei tea kas politsei oleks saanud ka teisiti käituda ja see takkajärgi targutamine ei too noort inimest enam elule. Lihtsalt tuleb teha mäned seadusemuudatused, et sellised inimesed saaksid õigeaegselt ravile. Praegu see nii ei ole.
Kas ta võttis ohtlikke ravimeid?8. november 2017, 11:28
Ajakirjandus saaks ehk valja selgitada, kas JK-le oli valja kirjutatud ohtlike korvaltoimetega medikamente (voi mitte). Nende voimalike ohtlike korvaltoumete seas voib nt olla ka enesetapu jmt motteid tekitavaid medikanente, mida inimene voib tarbidabilma sellisest toimest ise teades. Mul puudub igasugune info, et JK oleks votnud/talle oleks maaratud mingeid medikamente, aga tahaks siiski kindel olla, et millegi sellisega tegu polnud. Ps. JK mitte yhtki tsiviilisikut teadaolevate videode pohjal ei ahvardanud, ja Halloweeni paeval paljajalu ja kostyymselt ringikaimine pole ka iseenesest imekspandav, kuid medikamentide tarvitamise voi mittetaevitamise kysimus on oluline, USAs on nt toeliste, sh massohvritega kurjategijate puhul kurjutatud korduvalt, et need olid mone ravimi moju all.
8. november 2017, 12:55
Muidugi, muidugi, kööginugadega rahva seas kõndimine on kindlasti "kostüümselt ringikäimine". Kas sa oledki l..l või mängid? Ühtegi tsiviilisikut ei ähvardatud aga politseinikke siis sinu arusaamist mööda võib rünnata. Igal pool oled sa targutamas, oled ise ka haige?
Vandenõuteoreetik8. november 2017, 11:15
Mis see juhtus 31. oktoobril 2017, täpselt reformatsiooni alguse 500. aastapäeval luteri kiriku lähedal?
Kahku8. november 2017, 11:10
.8. november 2017, 11:22
Millisesse kohta Jaanus üritas noaga susata? Või suskas?
8. november 2017, 13:18
Kuhu ta oma nuga susata kavatses, enam ei saagi teada
to HAIGUSE HOOG ei küsi8. november 2017, 12:34
Lõpeta eestlaste mõnitamine, sa eestlaste vihkaja.
Laskja oli hoopis teisest rahvusest.
8. november 2017, 13:18
parem mõnitame teisest rahvusest inimesi, eks ju
Tark8. november 2017, 11:09
Väljaõpe: nuga-tulirelv(Glock), püstol-tulirelv(AK47), sileraudne jahirelv-granaadiheitja(RPG1), vintpüss-haubits(120mm) jne, jne.
TT8. november 2017, 11:07
Kui loed siit neid igasuguseid, äkki, kui ta oleks, kui teie lähedastele, ta oleks võinud jne ...., siis jääb paraku selline mulje, et kõik inimesed, kes nt kõnnivad käed taskus, tuleks preventatiivabinõuna kuule täis lasta, sest äkki võib ta sealt noa, tulirelva, pomminupu jne... välja tõmmata ja väga palju kurja teha. Tegelikult on ju tohutu potentsiaalne oht, jakui see peaks juhtuma, siis poleks 10minutilist kiirreageerimisaega ka enam. Onju nii, teile kõik need äkki, kui oleks, poleks, võinuks jne
hmm8. november 2017, 11:13
Ainukene vahe on antud juhtumil sinu kirjeldusega see, et tal polnud käed taskus, vaid ründas nendesamade kätega ja seal olevate nugadega kaaskodanikku, politseinikku.
TT8. november 2017, 11:23
Keda ta 10min jooksul ründas, enne provotseeritud lõppvaatust???
to hmm8. november 2017, 11:39
kedagi ta ei rünnanud.
to TT8. november 2017, 11:39
kui politseiniku korraldus ohuallikale on provotseerimine, siis oled sa maailmast ikka väga valesti aru saanud. provotseeris ikka see noamees. mõtiskle asjade üle.
õnneks 8. november 2017, 11:40
mitte kedagi endast nõrgemat, õnneks
TT8. november 2017, 11:49
Kesklinn on turvaline koht röövlitele, tapjatele, terroristidele, kuna ohuhäire teada saamisest, kuni nn vastumeetmete kasutamiseni, võttis aega üle 10min, milline lõppes selliselt nagu ta paraku lõppes. 10min oli aega reageerida, et inimene puhtalt maha võtta, aga mitte tappa. Mis toimub??? Üle 10min vabat tegutsemisaega meie pealinna kesklinnas!!!
TT: to TT8. november 2017, 11:54
Paljudele siin oleks-poleks, ütlen ka, et kui tapetu oleks kurt olnud? Ta ei reageerinud ju üldse välismaailmale. Tähendab, midagi oli rikkesja rikke väljaselgitamise metoodika, oli täiesti ebaprofessionaalne ja sattus diletantide lahendada.
Toimus politseinike ründamise imiteerimine..8. november 2017, 12:25
Mees teadis ette kuidas korrakaitsjad sellele reageerivad.
to TT8. november 2017, 12:59
Ahsoo, nüüd nimetatakse politseinike korraldusi provotseerimiseks? Tase on sul kõrge, pole midagi öelda. Aga sinusuguseid siin rohkem kui küll oma tarkusi avaldamas.
to11:588. november 2017, 13:00
kuidas "rikkes" kui lähedased ütlevad, et mees normaalne
8. november 2017, 13:01
lugeja8. november 2017, 13:42
Kui oleks kurt olnud, poleks ka politseinikku kuulnud ja mitte rünnanud. Siis oleks ehk kedagi teist rünnanud. Noad olid ikka mingi mõttega kaasa võetud, kuigi pea võis olla segi.
TT8. november 2017, 16:00
Selge see, et veri sulle meeldib ja et rohkem oleks. Just nimelt toimuski ullikese provotseerimine ja antud kontseptsioonis nii juhtuski.
Korraldus8. november 2017, 19:20
..kuuled vää....kuuled vää...
paradiis8. november 2017, 11:00
Stiilipuhas One Man Against the World. Headuse ja kurjuse duell, mille võidab alatus.
Jätke juba see politsi materdamine8. november 2017, 10:55
meie politseil on niigi vähe õigusi ja kas pean ennast laskma noaga surnuks koksata kui mul püstol peos. Omastal on loomulikult kahju,mul ka kahju,et mu õde on haige,aga mis parata,ta on ja kui kedagi ründab noaga.siis ...lastaksegi maha
Õige väide oleks:8. november 2017, 10:52
Enne õnnetut sündmust,ei olnud ohver kedagi nugadega rünnanud.
8. november 2017, 11:31
Kes seda teadma pidi?
....8. november 2017, 10:51
loomulikult on see üks ütlemata kurb lugu, eeskätt lähedastele, kuid mitte vähem politseinikele, kes seal olid. Hommikul raadiouudistes öeldi, et prokuratuur ei jaga infot, kas mees oli alkoholi- või narkojoobes, kuid - ei maininud mingit kainust! Ridade vahelt lugedes võibki seega oletada, et ta vereanalüüs ikkagi midagi näitas. Ja täna on lugeda ka uudist, et see mees, kes Texases kirikus veresauna korraldas, oli mõni aasta varem hullumajast jalga lasknud. Nii et jah - vaimsed häired võivad olla kaaslastele ohutud ja võivad vägagi ootamatult ohtlikeks muutuda.
loomulikult8. november 2017, 10:47
oli see politsei oskamautuse tõttu suur tööõnnetus. õigustamise asmel võiks politsei hoopis õppida sellest.
kahjuks8. november 2017, 10:50
ei saa inimest ellu õppida...
kroku8. november 2017, 10:44
veel üks mõte perfomeniks, ostke mängupüstol ja sihtige sellega politseipatrulli! etendust ja järelkaju saab kõvasti olema
troku8. november 2017, 11:08
Ära aja seda perfojuttu. Vaata tema FB sissekandeid---täit aru polnud kuskilt võtta.
kas arvad8. november 2017, 11:42
et politsei oleks kõigepealt külastama tema fb ja siis asuma asja lahendama
trotu8. november 2017, 13:10
Ei,mina ei arva, ja sestap läkski nagu läks.Ja mina olen politsei poolt.
madis8. november 2017, 10:43
politsei tegi oma tööd hasti.Venemaal voi Usas oleks ilma hoiatuslaskudeta maha lastud.
küll meie juba usume!8. november 2017, 10:42
ustimenko lähedased: ta polnud üldse selline inimene, kes inimesi sarimõrvaks.
steinfeldi, hansoni, meose lähedased: nad polnud üldse sellised inimesedki, kes väikseid lapsi vägistaksid.
laipsoo, segeri ja kes see beebitapja kristjan oligi lähedased: nad polnud üldse sellised inimesedki, et purjus peaga inimesi surnuks kihutaks.
jne
jne
jne
to vaata8. november 2017, 11:41
vaata ise, et politsei ei ole selgeltnägija, kes kaugelt ära näeb, kas on terrorist või vaimuhaige.
pealegi kui vaimuhaige ei ole kinnises asutuses, siis on ta ta terrorist, kui selliselt käitub, mis siin vaielda.
arvamus8. november 2017, 10:40
Võib-olla tahtiski teispoolsusse ära minna, tegi teadliku otsuse.
"arukale" inimesele8. november 2017, 10:57
Mine ravile, enne kui paljajalu ja nugadega mööda linna jooksma hakkad.
to 10:498. november 2017, 13:08
aruka inimesena ta teadis, mida selline rünnak endaga kaasa toob, ja kuna kõik lähedased kuulutavad ta normaalseks, kelles midagi iseäralikku, ega haiguslikku ei märgatud, siis oligi see ju täie mõistuse juures oleva inimese otsene rünnak politsei vastu koos vastavate tagajärgedega. Mida siin nämmutada.
jajah8. november 2017, 10:39
järgmiseks väidavad, et ta polnud üldse selline inimenegi, kes võtaks kaks nuga ja kõnniks nendega läbi vanalinna, ignoreeriks politsei korraldusi, isegi hoiatuslaske ja tormaks noad käes ähvardavalt politsei poole.
keda peaks kottima, mida lähedased NÜÜD arvavad? kus te enne olite? ta ju lausa nurus seda kuuli.
to jajah8. november 2017, 11:35
Sinu kommentaar näitab, et sa ei oma kogemusi psüühikahäiretega inimestega. Seepärast soovitaksin sul pigem oma arvamus avaldamatta jätta. Olen mõelnud ta lähedaste peale. Mina vist ei suudaks peale sellist tegu politsei poolt enam Eestis edasi elada. Igatahes plekki politsei oma mundrilt veel niipea maha ei pese, sest verd ongi väga raske maha pesta. Tõesõna, tegutsesid nagu natsid, et lask ja erivajadusega inimest enam pole. Pole ka probleemi. Kohutav!
@to jajah8. november 2017, 12:26
Kas sa ehk oled ise erivajadustega?
Mõistad sa, politsei tegutseb korra kaitseks. Kui politsei ütleb, et viska need kaks külmrelva maha, siis sa kas teed seda või mitte.
Kui inimene ei ole adekvaatne, ei ole see politsei süü, vaid lähedaste süü kes teda ennem ei aidanud.
to 11.358. november 2017, 13:10
kus tal see psüühikahäire siis kui lähedased ja töökaaslased vastupidist väidavad.
lugeja8. november 2017, 13:47
Töökaaslased, kes rääkisid, olid tal 2 aastat tagasi. Aga vanemad, vend, elukaaslane...?
lugejale8. november 2017, 19:26
..kaks aastat tagasi? Sul on ikka väga aegunud informatsioon,kui ei tea,siis ära paota suud,sooja õhku niigi küllaga.
beebilõustal8. november 2017, 10:37
siis vedas,et tema kunsti samaväärselt ei hinnatud...
samas eks publiku pingetaluvus on erinev ,kuid kunst sama.
mardisantlane8. november 2017, 13:11
Too viskas kärmelt noa nurka!
Kuulihaava puhul võivad politseinikud hullemaks teha ning on mõistlikum oodata kiirabi?8. november 2017, 10:36
Isegi algeline esmaabikoolitus näeb ette, et sellisel juhul suletakse verejooks.
kroku8. november 2017, 10:49
rindkerest verejooks? see veri voolab sisse, välja vahel ei tule tilkagi välja arvatud tabatud arter. ja seda sulgeda pole võimalik.
asd8. november 2017, 11:21
Täpselt nii. Tuline kuul paneb vere kalgenduma, mistõttu kuulihaavadest enamasti ei voolagi verd. Samuti pole kuuli sisenemise kohas reeglina ka nähtavaid purustusi, need on kuuli väljumise juures (kuuli eest pähe saades on ees ainult auk, kuid kuklaplaat purustatud). Verd pritsib ja lendab ainult hollivuudi filmides, reaalses olukorras kuuli saanud inimene kukub lihtsalt maha (nagu ka sellest poisist tehtud videotes oli näha) ja ka kuuli sisenemise auku võib olla meedikul keeruline leida, peab konkreetselt otsima.
Kõige kasulikum soovitus: astuge kaitseliitu (tasuta), läbige baaskursus (tasuta) ja selle osana katastroofimeditsiini kursus (tasuta) ning alles pärast seda tulge kommenteerima.
TT8. november 2017, 12:20
Kõik oleneb kuulist, millise augu või jälje jätab või milliseid purustusi teeb
8. november 2017, 13:15
Aga ÕL kommentaariumis on ju alati kõige suuremad ja targemad "spetsialistid" koos olnud. teeks, oleks, peaks... Millistee kaduma läinud talentide kogum.
tõstetakse inimese pea niigi palju asfaldilt üles, et veri hingamisteid ei sulgeks.8. november 2017, 10:51
nii lihtne tõde aga surija vedels oma vere sees 5 min ja need viis vaatasid pealt, See oli julm ja andestamatu
asd8. november 2017, 11:26
Ei vedelenud, ära kujuta ette vaid mine uuesti esmaabikursustele ja küsi üle.
8. november 2017, 13:16
10:51, kes küll sind aitaks
asd-le8. november 2017, 19:29
miks kursustele,vaata parem videod ka jäta targutamine!
to10.368. november 2017, 13:11
täpselt, võibki hullemaks teha, seda ütles ka kiirabiarst.
Mõtlen 8. november 2017, 15:04
kas hullemaks või paremaks,aga inimese loomuses on juba see,et ikkagi ruttab tegutsema, antud juhul halvemaks enam minna ei saanud.
sama siin...8. november 2017, 15:00
pole üheski stsenaariumis veel näinud,et politseinik seisab haavatu kõrval,käed taskus.Isegi tule alt toodi haavatu ja prooviti pealesurumisega verejooks sulgeda,Aga politseijuht ütles ju Radaris,et nad pidid turvalisuse mõttes ümberringi järgi vaatama,kas ohtu veel lähikonnas on. Anna abi!
mina arvan8. november 2017, 10:34
Haige ajakirjandusradar,ehk annaks veel mingeid mõttetuid lugusid antud teemal vorpida?
mina arvan sama8. november 2017, 10:49
hagijad inimeste jamade, õnnetuste, haiguste kallal. selline töö! õnnetud inimesed.
lihtküsimus:8. november 2017, 10:33
Õigustada õigustamatut hilinenult on väär ja piinlik!
Jaanuse lähedased - kui teid isiklikult ähvardatakse linnatänaval tundmatu isiku poolt külmrelvaga, kas te siis ka naeratades sõnaksite: naljakas?
kesse8. november 2017, 10:32
siis politseinikke noaga ründas?
ss8. november 2017, 11:04
Mina ka mõtlesin, et kes seee siis oli, kes noaga tuli amokki? Kurjus ise oli ta sisse läinud.
ahaah8. november 2017, 10:31
Politsei tegi ka perfomancit- lasi noaga ründaja maha
vana ja tark8. november 2017, 10:29
no kui see pidi hea perfomence olema, siis polegi muud öelda, et nii suurt kunsti ei suuda vast kõik mõista...ja tulemus teoga korrelatsioonis..!
10:54-le8. november 2017, 11:10
just8. november 2017, 11:10
Selle "perfomancega" tegi siis küll Toomikule ära!
Arvan,8. november 2017, 10:28
et iga teine võmm oleks talle kuuli jalga kihutand..
Arvan,8. november 2017, 10:40
8. november 2017, 10:49
Ju see polla polnud kogemustega snaiper!
uku8. november 2017, 10:56
Eksid. Politseid on õpetatud tulistama rindkeresse. Jooksva inimese jalgadele pihta saamine on ebakindel.
8. november 2017, 13:19
Oleks seal küüned, roniks puu otsa. Oleks, oleks, oleks....
milles küsimus8. november 2017, 10:26
Enamus riikides oleks paugupealt maha lastud.Seda p mansi voib oma kodus teha.
Retro8. november 2017, 10:26
Lähiajal olen tegemas politseile, õigemini seltskonnale kes tegeleb uue relvaseaduse väljatöötamisega, ametlikumas vormis kirja.
Asi nimelt selles, et tahetakse hakata läbi viima relvakatset igakordsel loa pikendamisel, kuid samas sisaldab relvaseadus punkte, mis on aja jooksul kõvasti muutunud ja mis tuleks ümber teha.
Igakordne relvakatse on kohatu sellistel põhjustel:
1. Legaalsete relvade omanikel pole intsidente olnud, mis tuleneks relva tundmisest v mittetundmisest
2. Kui oled olnud aastaid näiteks SS omanik, siis pole mõistlik eeldada, et pead oskama Makaroviga täpselt tulistada.
3. Kui relvakatsele lubatakse isikliku relvaga, siis ei saa olla veendumust et eksaminaator tunneb kõiki tulirelvi peensusteni, seega kontrolli justkui ei saakski adekvaatselt teostada.
Asjad mida peaks seaduses üle vaatama ja parandama:
1. Täna tehakse laskekatse 25m pealt, praktikas(seaduses) ei ole võimalik öelda ühtki juhtumit, mil relvaomanik tohiks selliselt kauguselt relva kasutada - põgenevat inimest ei tohi tulistada ja üle 15m distants ei saa olla põhjus asuda tulirelvaga ennast kaitsma. Seega laskekatse oleks seaduse mõttes, kuni 15m
2. On digiajastu, tahetakse et relvaomanik oleks täpne ja suudaks tabada sihtmärki....aga lasersihikud on endiselt tsiviilkäibes keelatud. See tuleks muuta.
3. Siiani on eksamil räägitud esmaabist ja vajadusest anda esmaabi. Nüüd selgub kõrge politseiametniku sõnavõtust, et laskehaavaga ei tohiks ise torkida....See tuleks ka eksamisse lisada st eemaldada meditsiini puudutavad küsimused ja asendada küsimusega häirekeskuse üldnumbri kohta.
Retrole8. november 2017, 10:42
Punkt kaks: kui satud sõbra juures jamasse,siis tema relvaga sa kedagi kaitsta ei saa,sest sa ei oska...
Retro8. november 2017, 10:45
Relvaseaduse kohaselt ei tohigi kasutada võõrast relva.
Sõber ei tohiks seda sulle andagi ilma vastava volituseta...ei proovimiseks, näitamiseks ega jamade lahendamiseks vms.
kooser8. november 2017, 12:55
Vajame uut vaimuhaigete "menetlemise " seadust. Kuigi lahkunud noormehe pere oli igati haritud, ei pidanud nad vajalikuks üritada poega-venda-meest ravida või püüdsid seda teha ja põrkusid meie seadusandluse vastu: pöörduda tuleb kohtusse. Kui pole veel kedagi tapnud, kõndigu edasi, nugadega või ilma. Peab piirama ka kuidagi ajakirjanduse verejanulisust. Kas perel veel vähe piina, et televiisoris ja kommentaariumis igalühel hammaste vahel.
rynde ajal8. november 2017, 17:59
pole voimalik sihtida tagantjargi ka pole motet niiet
Kakapurgid kunstivaramus8. november 2017, 10:26
Tore oleks , kui selle tola saaks nyyd KUMU-s v@ljan@itusele panna. Performaanz missugune.
lihtsalt hull8. november 2017, 10:25
Mees oli tegelikult lihtsalt hull. See ei õigusta muidugi ta hukkamist.
Oli-oli.8. november 2017, 10:29
Aga hulle on igasuguseid.Ei või iial teada,kas veiderdab oma nugadega niisama või ka torkab kellelegi.
TT8. november 2017, 10:34
Antud juhul oli teada, et ei torka. Raekoja platsi ja Harju tn oleks võinud 10min jooksul tühjaks torgata, kui oleks tahtnud.
TT-le8. november 2017, 13:14
Aga vaata, tema VALIS...
to TT8. november 2017, 13:22
no muidugi kui juba SINA nii ütled.
TT8. november 2017, 16:03
Jah, paraku räägid faktipõhiselt, mis reaalselttoimus, aga ei oleta ega lahmi. Nii lihtne see ongi.
ega jah8. november 2017, 10:36
ustimenko oli ka lihtsalt hull. küll oleks hea olnud, kui maha oleks lastud.
8. november 2017, 10:58
Ustimenko oli ohtlik tavainimesele, see mees aga oli ohtlik oma teadmistega eesti riigi täitmatutele võimuritele
TT8. november 2017, 16:12
Ei ole hull, vaid sangar, kes tuli siia patriootlikel kaalutlustel, et jätkata seda, mis hävituspataljoni poolt tegemata jäi.
lihtsalt hullle8. november 2017, 10:44
Tänavalkõndijad PEAVAD seda teadma, et ta on hull?
ei pea8. november 2017, 11:15
Tänaval kõndijaid ta ei tülitanud. Need ei pidanu midagi teadma.
ei peale8. november 2017, 13:15
Aga mis annab õiguse korrakaitsjaid rünnata?
mmh8. november 2017, 10:22
kas omaksed räägiksid seliseid selgitusi ka juhul, kui tegemist ei oleks olnud nende lähedasega? Vaevalt. Jah, poisist on kahju aga paraku seda ei tea kunagi, millal peas järgmine klöps ära käib ja vastutulevale noad kurku lööb.
Kakuke8. november 2017, 14:59
Ta ei löönud ju kellelegi nuga kurku!
Mnjah8. november 2017, 10:22
Jaanuse fb-i avalehte vaadates on näha, et inimesega ei ole kõik korras.
Tegu oli performanceìga? Nüüd vast keegi rohkem sellega politsei ees ei esine.
8. november 2017, 10:20
Igal juhul oli see tänapäevases maailmas, kus toimuvad igasugused terrorirünnakud, väga vastutustundetu käitumine selle noormehe poolt. Paraku viis see kurva lõpuni.
8. november 2017, 13:24
eriti, kui see noormees oli nii kõrgelt haritud inimene ja omaste jutu järgi täiesti normaalne.
jumalauta.8. november 2017, 10:20
mis performance no...radari videos oli näha ju kuidas hull vana järsku pani täie jooksuga politseinike poole nugadega joostes ,mis sellises olukorras ikka teha annab,murdosa sekundeid loogiline et enesekaitseks tulistatigi!! vaadake videost ise ja veenduge.
TT8. november 2017, 10:43
Väga palju annab teha, kui relvad, võim ja õigused antakse koolitatud ja seda oskuslikult kasutavate politseitöötajate kätte.
https://www.youtube.com/watch?v=J9TFvh6Xps4
https://www.youtube.com/watch?v=qv-OSyQkPXM
https://www.youtube.com/watch?v=wXhMthNwFtk
Ühed käituvad professionaalselt ja enesekindlalt, teised aga ootavat ainult põhjust, et tulistamis-tapahimu saaks rahuldatud ja juriidiliselt kõik jokk oleks
TT8. november 2017, 12:00
Vastupidi - just ongi võrreldavad. Politseinikud lähevad külmrelva vastu ilma tulirelvata. Ei jookse ära, vaid tegutsevad professionaalselt.
Kas tahad öelda, et meil siin peab ära jooksma, kui tulirelva pole, et kahjutuks teha või vähemalt kontrolli alla võtta külmrelvaga vehkijat.
jumalautale8. november 2017, 10:51
Esiteks ta ei olnud vana, teiseks on politseil olemas teistsugused võimalused haige inimese taltsutamiseks. On võrgud, on kummikuulid, on enesekaitse kilbid jne. Võm...mid teadsid ju ette, et tegemist on ebastabiilse isikuga ja oleks pidanud olema selleks ette valmistatud. See on naeruväärne, et neli politseinikku ei saanud kasutada muud rünnakut sellele noormehele. Kas politsei on tõesti nii mannetu, et ei saa neljakesi jagu ühest noaga vehkivast mehest. Seda oli näha ka eilses Krimi saates, kus purjus kleenuke mees üritas politseile kallale tungida ja neli politseinikku ei saanud temast jagu. Mida see peaks tähendama? Miks on eriväljaõppe saanud politseinikud nii arad ja võimetud, et ainus, mida nad kasutada oskavad, on tulistamine. Nad oleksid võinud siis selle purjus mehe tema enda korteris ka maha lasta, sest ta lõi politseinikku. Jaanuse tulistamine oli ühemõtteliselt tapmine ja keegi peab selle eest vastutama. Ka ei antud noormehele kohapeal arstiabi, milleks politseinikud on otseselt kohustatud tegema, ka siis, kui nende endi poolt on inimesele tekitatud kehavigastused.
Aitäh8. november 2017, 15:23
Jumalautale,nii mõtlevad väga paljud eestimaalased! Raekojaplats jätab seda tapmist väga kauaks inimesi mäletama.
modekale8. november 2017, 10:54
mida sa modereerid jälle,. Kas tõde oli valus kuulata ja politseid ei tohi antud asjas kritiseerida. Ütlen siis uuesti, et see oli politseinike poolt puhas inimese tap...mine. Politseil oli teisi võimalusi Jaanuse kahjutuks tegemiseks. Meie politsei on mannetu ja arg. Krimi saates oli samuti näha, kuidas kaks patrulli politseinikke said vaevu jagu ühest purjus pisikesest mehest.
8. november 2017, 13:26
Ei jõudnud ära oodata oma üllitise ilmumist? Ära ole nii kärsitu.
Q8. november 2017, 10:20
Omaksed,vaadake juba peeglisse!
Tiina8. november 2017, 10:19
Kust pidi politsei teadma, et tegu on tasuta etendusega? Lõpetage ära juba. Olen kindel, et rohkem samateemalisi etendajaid sinna ei lähe.
Raadio Vabandus8. november 2017, 10:19
Ma arvan, et skisofreenikute ülistamine tuleb lõpetada.
Televabandus8. november 2017, 10:48
Mulle ka tundub, et isegi s e l l e s osas läheme juba normaalsuse eitamise teele! Kõigile siin elus tuleb muudkui võimalus anda, kaasa tunda, käsi ulatada...Ainult see normaalne inimene,vaat teda ei aita keegi.
idi00t noaga8. november 2017, 10:19
väga läbimõtlemata ja s1tt performance peaks mainima..
rein8. november 2017, 10:18
mitte, et poisist kahju poleks aga oligi performance koos sellel vastava lõpuga.
ehk....8. november 2017, 10:18
....siis hõljus tiibade sahinal politseinike poole, noad käes? Tahtis ka politseinikest inglid teha?
8. november 2017, 10:55
sa oled laksu all ilmselt, ja id...ikas veel peale selle.
10:55-le8. november 2017, 11:13
Noamees oli,mitte tema.
8. november 2017, 13:27
Ja sina, 10;55 rumal, kes ei saa irooniast aru.
Eino Taruk8. november 2017, 10:11
Ohjah, jõudsain ära oodata selle päeva mil minu öeldu viimaks realiseerub: enesetappe, poomisi, rünnakuid jmt. hakatakse põhjendama moodsa kunsti etteastega. Kuigi ma jään siiski enda arvamuse juurde, et purkitegemine jmt. ei ole kunsti vaid vaimuväärastuse väljendus.
oioioi8. november 2017, 10:10
Kui selline asi oleks perfomance, siis ei tea ütlejad üldse,mis perfomace tegelikult on.
SEE OLI PERFO...8. november 2017, 11:14
Ene-Liis Semper omal ajal heitis pikali ja laskis endale ämbritäie räimi peale valada!
teistele hulludele hoiatuseks8. november 2017, 10:10
politsei tegi õieti, et laskis maha
Mhm8. november 2017, 10:09
Tuli nugadega tänavale showd tegema..ebanormaalne
uku8. november 2017, 10:52
Politseil oli oma kaalukas roll selles shows. Grande Finale oli täiesti loogiline ja kõik sujus stsenaariumi kohaselt.
Jabur8. november 2017, 11:42
Jajhh, tegelikult noad ründasid ise seda sokkideta meest ja see oli ju puhas enesekaitse?
Ja jah8. november 2017, 10:07
Nüüd leidsid vabanduse kus nad õigel ajal olid märgid olid ammu näha et hull on