2018. aastal Portugalis toimuva võistluse logo ja sloganFoto: eurovision.tv
Üritused
7. november 2017, 18:40

Järgmisel aastal Portugalis toimuva Eurovisioni lööklause on „Kõik pardale!“ (1)

Täna korraldati pressikonverents, mis tutvustas 2018. aastal Portugalis toimuva Eurovisioni lauluvõistluse kontseptsioone. 2018. aasta Eurovisionil võistleb 42 riiki ning seekordse võistluse loosungiks on "All Aboard!" ("Kõik pardale!").

Eurovision toimub Portugalis esimest korda ning võidu kätte saamiseks on riigil läinud lausa 53 aastat! 

Lööklause “Kõik pardale!” jaoks saadi inspiratsiooni Portugali ümbritsevast ookeanist, kuna Portugal on alati ühendanud ookeani kaudu Euroopat ja ülejäänud maailma ning 500 aastat tagasi oli Lissabon keskuseks maailma tähtsaimatele mereteedele. Hüüdlause “Kõik pardale” kutsub kokku rahvusvahelise kogukonna järgmise aasta Eurovisioni võistluse jaoks.

Foto: eurovision.tv

Lisaks sellele näidati pressikonverentsil 2018. aasta võistluse logosid, mida ei ole üks, vaid lausa mitu. Põhiline logo kujutab merekarpi, mis on disainitud ka 12 teisel viisil. Merekarbi motiiv väljendab ookeani vaheldusrikast elu ning kirjeldab ujuva maailma väikeorganisme, nagu näiteks planktonit, mis on vajalikud vee ökosüsteemide tasakaalus hoidmiseks. 

Foto: eurovision.tv

Logodega tahetakse anda edasi mitmekesisuse, austuse ja tolereerimise väärtuseid.

2018. aasta Eurovisionil võistleb 42 riiki, üksnes eriline aasta on see aga Rootsi jaoks, kes võtab võistlusest osa juba 60. aastat järjest. Ka eelmisel aastal võistluskeelu saanud Venemaa võtab järgmisel aastal lauluvõistlusest osa. 

Eurovisioni poolfinaalid toimuvad 2018. aasta 8. ja 10. mail, suur finaal 12. mail.