Foto: Erakogu
Saund
7. november 2017, 17:26

Kurb uudis džässisõpradele: klubi Philly Joe’s suleb uuel aastal uksed

Tallinna muusikaskeene jääb jälle väiksemaks -  pealinna džässinautlejate meeliskoht, klubi „Philly Joe’s“ on sunnitud pärast nelja tegutsemisaastat oma praeguselt aadressilt Tatari 4 lahkuma. 

„Sellel on üsna proosaline põhjus,“ selgitab üks klubi omanikest, Reigo Ahven, Õhtulehele. „Seoses omaniku vahetusega muutusid ka hoonega seotud ambitsioonid ning uued omanikud soovivad selles hoones hakata pidama hotelli.“

Esialgse lepingu lisana oli kokkulepe, et klubi saab nendes ruumides tegusteda vähemalt kümme aastat, omanike helesinine unistus oli olla seal vähemalt 30 aastat.

Uute ruumide otsimine käib intensiivselt, kuid hetkel sobivat kesklinna asukohta, eelistatavalt keldrikorrusel ning 200ruutmeetrise suurusega veel leitud ei ole. 

„Meie klubis on toimunud üle 600 kontserdi, välisesinejaid on meile külla tulnud rohkem kui kolmekümnest eri riigist. Teeksime siinkohal ka üleskutse, et kui keegi teab mõnda sobivat ruumi, kus me saaksime jätkata umbes150 kontserdi korraldamist aastas, oleksime lõputult tänulikud,“ loodab Ahven, et klubi leiab varsti uued ruumid. Lisaks Ahvenale on klubi omanikud veel Marti Tärn ja Joonas Oroperv. 

Kes tahab aga Tallinna üht mõnusama atmosfääriga džässiklubi veel väisata, see võib juba sel kolmapäeval sammud Tatari tänavale seada, kus kahe kontserdiga pakub kordumatut muusikaelamust New York City’st pärit duo „Paris Monster“, mille moodustavad internetisensatsiooniks kujunenud laulev trummar Josh Dion ja basskitarri ning elektroonika raketiteadlane Geoff Kraly. 

Ülejäänud kavaga saab tutvuda SIIN