Hiie Ivanova võistlustööFoto: Eesti Huumoriliit
Eesti Vabariigi 100. juubel
7. november 2017, 14:56

PILDID | EV 100 karikatuurivõistluse võitis horvaat (6)

Eesti Huumoriliidu III rahvusvahelise karikatuurivõistlusele "Juubel - Eesti Vabariik 100" laekus karikatuure 106-lt autorilt 30-st riigist üle maailma. Lisaks kodumaistele autoritele, saatsid oma töid ka teiste Euroopa riikide kui ka kaugemate maade karikaturistid.

Kokku saabus võistlusele 370 karikatuuri, millest tunnistati teemale vastavateks ja pääsesid hindamisele 170 tööd. Ja nüüd asus tööle žürii koosseisus: Andrus Tamm (Eesti Huumoriliidu esimees) ning endised ja praegused karikaturistid Heinrich "Heinz" Valk, Hardi Volmer, Eduard Tüür, Roman Matkiewicz, Gatis Šļūka (Läti) ja Arūnas Vaitkus (Leedu).

Peale kahte anonüümset hääletamisvooru (žürii liikmed ei teadnud, kuidas teised on hääletanud ja kes on autorid), valiti esimeses voorus 5 punkti süsteemis 170 karikatuuri hulgast välja 32 parimat. Seejärel jätkus hääletamine teises voorus, kus 10 punkti süsteemis hinnati eelmise vooru 32 paremat.

Mojmir Mihatovi võidutöö Foto: Eesti Huumoriliit

Punktide kokkuliitmisel sai parima tulemuse keskmise 8,71 punktiga Mojmir Mihatov Horvaatiast, teise auhinnalise koha sai Urmas Nemvalts Eestist 7,57 punktiga, aga kuna järgnevad 3 kohta said kõik võrdselt keskmiseks 7,29 punkti, siis kolmanda koha auhinnad läheb jagamisele Sergei Semendjajev (Ukraina), Priit Koppeli ja Tarmo Vaarmetsa (mõlemad Eesti) vahel.

Peatselt on tulemas ka 100-st parimast võistlusele saabunud tööst karikatuurinäitus ”Juubel - Eesti Vabariik 100", mida soovijad saavad juba tellida Eesti Huumoriliidust. Parimad karikatuurid on nähtaval ka Eesti Huumoriliidu lehel. 

Karikatuurivõistlus ja -näitus on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ja viiakse ellu koostöös KÜSKi ja EV100 korraldustoimkonnaga. 2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta www.ev100.ee.