Foto: Martin Arusalu
Eesti uudised
7. november 2017, 14:28

VÕRO KIILT KÕNÕLÕD? Maailma parima võrukeelse kaveri konkurss

Järgmise aasta märtsis leiab Võrus aset maailma esimene mõõduvõtmine parima võrukeelse kaveri leidmiseks. Registreerumine konkursile algab sellel nädalal, mis on ühtlasi ka võru keele nädal.

Konkursile on oodatud nii tuntuks lauldud laulutöötlused, uuslooming, tõlked, tõlgendused; noored ja vanad, tuntud ja tundmatud bändid ning esituskoosseisud. Parimad saavad tunnustatud ning peaauhinnaks on võimalus salvestada lugu Clockwork Stuudios.

15. märtsil 2018 toimub Võrus võrukeelsete kaverite võistluskontsert „Uma kavvõr – võro pavvõr“. Korraldajad ootavad kontserdile eelistatult Eesti autorite loomingu põhjal tehtud kavereid, mis on võrukeelsed või olenevalt osaleja päritolust ka seto- või mulgikeelsed.

Korraldajad eeldavad, et kaveri esitajal on olemas originaalloo autori luba, muid piiranguid kaverite esitamisel ei ole. Osalussoovide esitamise tähtaeg on 15. jaanuar 2018.

„Võro keele nätäl om hää aig, et inämb umma kiilt pruuki ja lemmikluulõ võrokeeline pavvõr mano panda,“ soovitab võrukeelsete kaverite võistluskontserdi korralduse eestvedaja Kadri Laube.

Laube ootab osalema kõiki kaveriloojaid, olgu tegu siis juba tuttavaks lauldud võrukeelse laulutöötluse või uusloominguga. Märtsikuus toimuval võistluskontserdil hindab lugusid auväärne žürii, oma hinnangu saab kindlasti anda ka publik.

Konkurssi korraldavad Kõrvipalu loometalu, Luumisõ Kõrd MTÜ ja Võro Selts VKKF ning toetavad Eesti Kultuurkapitali Võrumaa ja Põlvamaa ekspertgrupid, Võro Instituut ja Clockwork Stuudio.

Lisainfo ja võistluse statuut