Rita RätseppFoto: TIINA KÕRTSINI
Tele
6. november 2017, 16:21

Rita Rätsepp: meedias kajastuvad skandaalid võivad mõjuda ühiskonnas puhastustulena (10)

Seekordses saates „Naised, kes ei nuta“ tuleb juttu kutse-eetikast – kui enesestmõistetav peaks olema kõlbeline käitumine mistahes ameti puhul ja miks see küsimus ikka ja jälle ühiskonnas esile kerkib?

Stuudios vahetavad mõtteid psühholoog ja näitleja Rita Rätsepp, Tallinna majanduskooli juhtivõpetaja Janne Kerdo, kirjanik Asta Põldmäe ja kutsekoja kutsenõukogu koordinaator Salome Virkus. Videolõigus mõtiskleb keraamik Stina Valgma.

„Aeg-ajalt meedias kajastuvad skandaalid võivad mõjuda ka ühiskonnas puhastustulena – nad virgutavad inimesi toimuvat analüüsima,” leidis Rita Rätsepp ühe variandi, kuidas eetilisi ja ebaeetilisi olukordi laiemalt hinnata võib.

„Tervishoiuvaldkonnas puutume teinekord kokku väga keeruliste eetikajuhtumitega,” mainis Salome Virkus.

„Ka väike palk võib olla põhjuseks kui inimene on näiteks halb õpetaja,” kahetses Janne Kerdo.

„Eetilisest käitumisest rääkimise asemel tuleb isikliku eeskujuga näidata, millised on eetilised suhted,” oli Asta Põldmäe seisukoht.

„Pole inimest, kes poleks eetika vastu eksinud. Aga siis on mõistlik seda märgata. Raske on olla kriitiline teiste vastu kui tead, et teed ise samuti vigu. Muuda ennast ja maailm muutub!” oli Stina Valgma veendunud.

„Naised, kes ei nuta” on Tallinna TV eetris täna algusega kell 21.15. Saadet juhib Kadri Aavik.