Marina Kaljurand Foto: Jörgen Norkroos
Tele
6. november 2017, 13:56

VIDEO | Marina Kaljurand: presidendivalimine muutus vahepeal tõsielusarjaks (6)

Eile hommikul meenutas Marina Kaljurand saates „Hommik Anuga“  presidendivalimiste tralli ning nentis, et kohati hakkas see sarnanema tõsielusarjaga.

Kaljurand tunnistab, et muidugi valmistasid valimistulemused talle pettumuse. „Ma püüdsin teha kõik, mis ma sain ja suhtlesin valijameestega. Muidugi oli pettumus, aga elu läheb edasi. Tegelikult on elus nii palju, mille üle rõõmu tunda. Ja mulle avas see ukse. Tänu presidendikampaaniale ja tänu sellele, et ma astusin tagasi välisministri kohalt, olen ma avastanud, et on olemas elu väljaspool välisministeeriumi, mida ma varem ei teadnud. Ja see elu on väga huvitav,“ rääkis ta.

Kaljurand ütles, et suhtleb ikka edasi inimestega, kellega presidendikampaania ajal kohtus ning teeks selle kogemuse iga kell uuesti läbi.

„Mitte mingisugust kahetsust, mitte mingisugust teistmoodi mõtlemist, absoluutselt ei. Sellest hetkest alates, kui ma võtsin vastu välisministri koha, see aasta oli mu elus väga-väga huvitav,“ kinnitas Kaljurand. Naise arvates oleks nii tema kui ka ta kaaskandidaadid olnud kõik suurepärased presidendid.

Kaljuranna sõnul on väga raske naisena poliitikuna meestega võistelda ning ühiskond peab veel selleni jõudma, et naispoliitikutesse samaväärselt suhtutaks, kui meespoliitikutesse.

„Loomulikult mind häiris see, et selle asemel, et küsida sisuliselt minu käest arvamust, pöörati tähelepanu minu sugupuule ja tõestati, kui truu Eesti kodanik ma olen. Kui siseministeerium on ühe korra öelnud, et Kaljurand on sünnijärgne Eesti kodanik, no kaua võib selle teema kallal urgitseda. Kõik need isiklikku elu puudutavad küsimused loomulikult häirisid. Ma oleks tahtnud, et minuga oleks rohkem räägitud sisust,“ sõnas ta.

Kaljuranna sõnul kujunesid Eesti presidendivalimised kohati justkui tõsielusarjaks.

"Minu meelest Eesti presidendivalimine muutus vahepeal reality show´ks, et Eesti otsib naist, mitte parimat presidenti. See ei ole õige," rääkis ta.

Vaata kogu intervjuud videost!