Kevin Spacey ja Richard Dreyfuss 2009. aastal. Foto: Clara Molden
Inimesed
6. november 2017, 11:23

Kevin Spacey käperdas filmistaari 18aastast poega (3)

Netflix andis teada, et Kevin Spacey on seriaalist „Kaardimaja“ vallandatud ning kaotanud ka rolli kirjanik Gore Vidali eluloofilmis. Näitleja pihta sajab uusi süüdistusi. 

58aastast Spaceyt on tabanud rida süüdistusi seksuaalses ahistamises, süüdistajate seas on ka kaheksa „Kaardimaja“ võttegrupi endist ja praegust liiget.

Nendele lisandus hiljuti Hollywoodi legendi Richard Dreyfussi („Lõuad“, „Kolmanda astme lähikontaktid") poeg Harry, kes väidab, et Spacey ajas talle käed külge, kui ta oli vaid 18aastane.

Intsident juhtunud 9 aastat tagasi Spacey korteris Londonis, kus Spacey lavastuses „Complicit“ mängima valmistuv Dreyfuss (70) oma repliike harjutas ja poeg talle abiks oli, lugedes ette tema vastasnäitleja lauseid.

„Kevini käsi roomas umbes 20 sekundi jooksul sentimeeterhaaval mu reielt hargivahe poole,“ rääkis koos Spaceyga ühel diivanil istunud Harry Buzzfeed Newsile. Tema sõnul jätkas Kevin liginemist ka siis, kui ta mehel eest ära nihkus. Dreyfuss seenior polevat käsikirja süvenenult mitte midagi märganud.

„Olin õnnetu heteroseksuaalne neitsi."

„Mu aju ei suutnud toimuvat analüüsida: teesklesime isaga, et oleme näidendis armsamad, samal ajal kui Kevin Spacey üritas mind võrgutada, ning samal ajal olin ma päriselus õnnetu ja heteroseksuaalne neitsi, kes tahtis lihtsalt kuulsaks näitlejaks saada,“ rääkis Harry, kel lõpuks õnnestus vaevumärgatava pearaputusega Spaceyle mõista anda, et pole temast huvitatud. Harry toonitab, et polnud staarile millegagi märku andnud, et võiks tema lähedust himustada. 

Nooruk ei tõstnud lärmi, kartes kahjustada nii isa karjääri kui ka enda tööalaseid väljavaateid. Isale rääkis Harry juhtunust alles neli-viis aastat hiljem. Richard saanud maruvihaseks ja rahunenud alles siis, kui poeg kinnitas, et juhtunu polnud talle hingehaavu jätnud. Sõprade seltsis pööras Harry intsidendi naljaks,  see oli tema sõnul tema moodus sellest üle saada.

„Kui ma selle üle naerda suudan, siis ma pole järelikult ohver," meenutab ta oma toonast mõttekäiku. „Aga nüüd mõistan, et mis puudutab seksuaalset kuritarvitamist, siis sellist asja nagu „tühine" rünnak pole olemas."

Nüüd kirjutab Dreyfuss seenior Twitteris: „Armastan oma poega Harry Dreyfussi rohkem, kui ma suudaksin sõnul seletada. Ja ma olen tema üle praegu kohutavalt uhke.“

Harry omakorda kinnitab Twitteris, et talle on tulnud tohutult palju toetavaid sõnumeid. „Laiendagem seda armastust nendele ohvritele, kes pole pärit kuulsast perest, ning tekitagem KÕIGIS pilastajates hirmu tagajärgede ees."