Madis Kallas ja Saaremaa vallavolikogu istung.Foto: Margus Muld
Eesti uudised
3. november 2017, 16:50

FOTOD | Uus Saaremaa supervald sai endale juhi: „Vastutus on suur!“ (4)

lUue Saaremaa valla värske volikogu kinnitas tänasel istungil endale juhi. Vallavanema kandidaadiks olid senine Kuressaare linnapea Madis Kallas ja Vello Runthal.

31 volikogu liikmest oli kohal 28. Lisaks Madis Kallasele esitati vallavanema kandidaadiks Vello Runthal. Hääled jagunesid 20 ja 8 Madis Kallase kasuks.

Koalitsioonileping (poolteks Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Reformierakond ja Keskerakond) allkirjastati 27. oktoobril ja sellele järgnes Saaremaa vallavolikogu esimene istung.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas ütles Õhtulehele, et vastutus on suur, sest Saaremaa 12 omavalitsusest on saanud üks suur omavalitsus.

„Kahtlemata on võtmeküsimuseks Eesti suurima valla käivitamine. Täiendava vastutuskoorma lisab Saare maavalitsuse tegevuse lõpetamine, millest tulenevalt hakkab Saaremaa vallavalitsus täitma ka maavalitsuse ülesandeid. Loomulikult tunnen vastutust ka enam kui 1000 valija ees, kes on minu poolt hääletades mind vallavanema ametisse usaldanud. See lisab küllaga motivatsiooni ja töötahet,“ selgitas Kallas.

Saaremaa vallavalitsuse struktuuri eelnõu kohaselt on vallavalitsuses kaheksa osakonda, vallavalitsuse struktuuris 12 teenuskeskust (Kihelkonnal, Laimjalas, Leisis, Kärlal, Lümandas, Mustjalas, Pihtlas, Salmel, Tornimäel, Valjalas, Iidel ning teenuskeskus ja piirkondlik keskus Orissaares) ning lisaks ligi 90 hallatavat asutust. Vallavalitsuse struktuuri kinnitab volikogu 10. novembri istungil.

Madis Kallas oli aastatel 2013-2015 Kuressaare abilinnapea, 2015-2017 Kuressaare linnapea ja 2014-2017 Saaremaa omavalitsuste Liidu esimees.