Lõppes Eesti Laul 2018 lugude esitamise tähtaeg.Foto: Martin Ahven
Üritused
1. november 2017, 17:25

GALERII | 258 laulu ja üks magistritöö - Eesti Laul 2018 lugude esitamise tähtaeg kukkus! (10)

Eesti Laul 2018 lugude esitamise tähtaeg kukkus 1. novembril kell 15.00. Kümnendale Eesti Laulule laekus kokku 258 muusikapala ja üks, ilmselt kogemata mälupulgale jäänud magistritöö. Mullu laekus konkursile 242 laulu.Nagu elu on näidanud, jätavad paljud artistid lugude esitamise viimasele minutile ning ka seekord  jõudsid paljud laulukirjutajad Eesti Televisiooni fuajeesse alles loetud minutid enne tähtaega.

Teiste seas jooksis telemajast ruttu läbi Kelli Uustani. Lood tõid konkursile ka Kristjan Kannukene, Jakko Maltis, Helina Risti, Silver Ulvik, Lepatriinu, ansambel Beyond Beyond ja paljud teised.

Seoses laulude hulga suurenemisega, muutub eelžürii töö aina intensiivsemaks ja vastutusrikkamaks ning seetõttu muutub sellest aastast eelžürii töö. Valiku tegemine saab olema kaheastmeline. Esmalt asub tööle eelžürii, kuhu kuulub varasema 11 liikme asemel 15 muusikaeksperti Eestist ja välismaalt. Igaüks neist kuulab laule personaalse lingi kaudu ning annab oma hindeid kuuepallisüsteemis. Teise uuendusena on sisse viidud reegel, et eelžürii valib pimekuulamisel välja 15 lugu, ülejäänud viis poolfinalisti otsustab Eesti Laulu toimetus.

Poolfinaalidesse pääsenud laulud avalikustatakse 10. novembril „Ringvaates”.

Poolfinaalide laulud kõlavad esmakordselt ERRi portaalis ülekantavates veebisaadetes 19. ja 20. detsembril.

Vaata, kes olid need muusikud, kes viimasel hetkel oma lood konkursile tõid!