Video: Erlend Štaub
ÕL TV | Õhtuleht
5. november 2017, 22:10

ÕL VIDEO | Näosaate võitja Marta Laan: ma ei kujutanud ette, mida inimesed minu esitusest arvavad (98)

Tänase näosaate võitja Marta Laane parodeeritav oli sedakord Florence Foster Jenkins. Amatöörsopran, kes ei hiilanud just oma imetabase lauluoskuse poolest.

Marta on näosaates end andeka lauljana kuhjaga tõestanud. Kui raske on tema jaoks nimme väga valesti laulda? „Ikka on raske. Sa jääd kinni ja hakkad mõtlema: issand, kus ma olen selle lauluga? Mis noodid need on? See on ikkagi nii võõras. On, jah, üsna keeruline,“ sõnab ta.

„Ausalt öeldes mina ei kujutanud ette, mida inimesed sellest arvavad. Ja suure tänu ja pool etteastet võlgnen ma siiski Johanile, sest ta on lihtsalt imeline ja temaga on võrratu koos töötada,“ kiidab Marta oma lavapartnerit, pianist Johan Randveret. „Mul on sügavalt-sügavalt hea meel, et ta tuli, sest tegemist on tõesti Eesti ühe parima pianistiga. Au oli temaga koos laulda,“ lisab ta.

Johan sõnab, et aitas Marta esinemisele kaasa hea meelega. Ent kui raske oli esituse ajal naeru tagasi hoida?

„Eks ma tean seda Jenkinsit päris hästi. Muusikakeskkoolis levisid kõikvõimalikud naljakad asjad. Kui kuulsin, et seda peab tegema, olin meeleldi nõus, sest mina pean mängima Mozardi klaverimuusikat ikka ilusti ja ma huviga kuulasin, kuidas Marta lahendab selle valesti laulmise. Või siis natuke valesti laulmise, teatud kohas väga valesti laulmise,“ ütleb Johan.

Ehkki ta suutis jääda ülimalt tõsiseks, tunnistab ta, et nii proovides kui ka laval oli naljakaid hetki küll ja veel. „Tõesti oli väga naljakaid hetki! Lava peal samuti,“ nendib ta.