New Yorgi Manhattani linnaosas sõitis seni tuvastamata isik autoga 31. oktoobril rahva sekka. Vähemalt kuus inimest sai surma ja 15 vigastada.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
31. oktoober 2017, 21:49

Uudist täiendatud!

FOTOD JA VIDEOD | Manhattanil rammis auto jalgrattureid, vähemalt kaheksa inimest sai surma (28)

NBC New York vahendab, et New Yorgi Manhattani linnaosas sõitis terrorist rahva sekka. Vähemalt kaheksa inimest sai surma ja 11 vigastada. Autojuht, 29-aastane immigrant Sayfullo Saipov, saadi kätte, kuid enne üritas ta veel tuletõrjeautoga põgenema pääseda.

Intsident toimus 11. septembri terrorirünnakus hukkunute memoriaali vahetus läheduses linnarahva seas populaarsel rattateel. Sündmuspaiga lähedal oli ka Stuyvesanti keskkool, mille õpilased ütlesid, et kuulsid tundide ajal akende taga laske. Esialgse versiooni kohaselt tulistas autoga sõitnud inimene rea jalgratturite pihta, kuid hiljem selgus, et kurjategija sõitis autoga nende sekka.

Juht sõitis autorendi firma veokiga. Ta kihutas pärast ratturite ründamist edasi ja rammis oma teel mitut sõiduautot ja koolibussi, milles sõitis kolm õpilast. Politsei sõnul oli koolibussi ründamine tahtlik, kuid pole teada, kas mõni õpilane oli vigastatute seas.

New Yorgi politsei. Foto: AFP / Scanpix

Politsei vahistas 29-aastase Sayfullo Saipovi, immigrandi, kes saabus USA-sse 2010. aastal ning elas ilmselt Floridas, kirjutas BBC. New Yorgi linnapea Bill de Blasio nimetas juhtunut argpükslikuks terroriteoks, mis oli suunatud süütute kodanike vastu.

Politsei käsitleb intsidenti kui terrorirünnakut.

New Yorgi politsei. Foto: AFP / Scanpix