Kevin Spacey ja Robin Wright "Kaardimajas“. Foto: HANDOUT
Tele
31. oktoober 2017, 11:02

„Kaardimajale“ tehakse Kevin Spacey seksiskandaali järel lõpp

Vähem kui 24 tundi pärast seda, kui Kevin Spacey teatas maailmale oma homoseksuaalsusest - mida paljud peavad tähelepanu eemalejuhtimiseks pedofiiliasüüdistuselt -,  teatas Netflix, et teeb tema seriaalile „Kaardimaja“ lõpu. 

„Kaardimaja“ tootjafirma Media Rights Capital ning Netflix avaldasid ühise teate, millest ilmnes, et praegu vändatav kuues hooaeg jääb viimaseks. Firmad lisasid, et Spacey ei osale praegu võtetel ja see on plaanipärane.

Uudis tuleb pärast seda, kui näitleja Anthony Rapp teatas, et oli 14aastasena langenud Spacey-poolse vägistamiskatse ohvriks. Toona 26aastane Spacey (58) väitis, et ei mäleta intsidenti, kuid palus Rappilt vabandust ja tunnistas ühtlasi oma homoseksuaalsust. 

Ka „Kaardimaja" looja Beau Willimon võttis sõna: „Anthony Rappi lugu on sügavalt murettekitav. Selle aja jooksul, mis ma koos Kevin Spaceyga "Kaardimajas“ koostööd tegin, pole ma ei võtteplatsil ega väljaspool seda olnud tunnistajaks kohatule käitumisele ega ole olnud sellest ka teadlik.“ Willimon lisab, et tunneb Rappile kaasa ning toetab tema vaprust.

Daily Mail märgib: pole võimatu, et Spacey tegelaskuju ei pidanudki kuuendal hooajal ekraanil figureerima, kuna tema tegelaskuju tervis on viis hooaega probleemne olnud. Lisaks väntab Spacey parajasti kirjanik Gore Vidali eluloofilmi.

Mitmed tuntud isikud on kritiseerinud Spacey avaldust, väites, et too üritab oma homoseksuaalsusest rääkides tõmmata pedofiiliasüüdistuselt tähelepanu eemale.