„TEREVISIOONI“ STUUDIO: Saatejuhtide taustaks kasutatavate valguspaneelide värve saab vastavalt meelolule muuta ning kogu mööbel on liigutatav.Foto: Kairit Leibold/ ERR
Inimesed
31. oktoober 2017, 00:01

"Terevisiooni" uuest stuudiost saab teha "Ringvaate" võttepaiga kõigest poole tunniga (1)

Eile oli esimest korda uuest stuudiost eetris ETV hommikune ärataja „Terevisioon“. Igal õhtul muundub sama stuudio aga täiesti teistsuguseks, kui eetrisse jõuab „Ringvaade“. „Kõik, mis televaatajateni jõuab, on uus. Põnev on see, et see stuudio on 360 kraadi vaadeldav ehk meil ei ole ühtegi nurka, mis ei tohiks jõuda kodusesse televiisorisse,“ räägib „Terevisiooni“ režissöör Rait-Roland Veskemaa.

„Saatetegijale on oluline, et kõik objektid, mis meil on stuudios, on liigutatavad, ehk me ei pea pliidi juures parandama rattarehve. Me saame seisuplatsi laua siit välja veeretada, saame teha spagaati, saame tuua siia akrobaadid. Samamoodi on ka diivanitega, kui on vaja, need lähevad välja ja midagi muud tuleb asemele. See on kõige suurem ja olulisem muutus,“ selgitab ta.

Täiesti uuest kohast saavad hommikusaatesse muusikat teha ka bändid.

„Me oleme tükk aega olnud nüüd HD-kvaliteedis [ehk kandnud üle kõrglahutusega videopilti] ja meie uus bändiplats on uus ja edev. Meie vana bändiplats oli veel SD-lahutuse [ehk tavalahutuse] jaoks kujundatud ja seal paistsid välja igasugused naelapead, mis välja ei tohiks paista. Aga HD on paraku selline, et see toob välja kõik asjad, mida me ei tahaks, et kodusesse televiisorisse jõuaks,“ nendib ta.

Saatejuhtide taga säravad aga valgusseinad, mida saab pöörata ja mille valgust on võimalik vajaduse ja meeleolu järgi muuta. „Kui jõuame jõuluperioodi, saame seda valgust vastavalt muuta,“ toob Veskemaa näite.

Selleks, et „Terevisooni“ stuudiost saaks „Ringvaate“ stuudio, kulub Veskemaa sõnul kiiresti tegutsedes umbes pool tundi. Selle käigus vahetatakse välja nii stuudio taustapildid kui ka mööbel.

„RINGVAATE" STUUDIO: Saatejuhtide taustaks kasutatavate valguspaneelide värve saab vastavalt meelolule muuta ning kogu mööbel on liigutatav. Foto: Robin Roots