Foto: Pilt on illustreeriv.
Sisuturundus
1. veebruar 2018, 15:09

Miks õppida ja mida õppida?

Enda arendamine on tänapäeval saanud üha olulisemaks. Kiired muutused ühiskonnas ning tehnoloogia pidev areng nõuavad, et teadmised ja oskused käiksid ajaga kaasas. Seetõttu pöörataksegi pilk üha enam elukestva õppe poole.

Elukestva õppimise peamisteks motivaatoriteks on suurem rahulolu töö ja iseendaga, helgemad tulevikuperspektiivid, konkurentsivõime säilitamine ning kasvav sissetulek. Õppimine aitab leida uusi suundi ja arusaamu, kuidas oma elu juhtida ning see viib meid lähemale püstitatud eesmärkidele. Samuti annab õppimine võimaluse saada uusi kogemusi.

Õppimisoskus on nagu teisedki oskused: tuleb teada õigeid võtteid ja tehnikaid ning harjutada, kuni saavutad vilumuse.

Millele võiksite enne õppima asumist tähelepanu pöörata?

- Tundke iseennast. Millised on teie võimed, oskused, vajadused?

- Mõelge läbi, miks te just seda eriala või selliseid oskusi õppida tahate? Mida see annab, mille poolest meeldib või mis kasu sellest saate?

- Kindlasti tutvuge eriala õppekirjelduse ja õppekavaga. Millised on sisseastumistingimused ja kas vastate neile?

- Vaadake töötukassa tööjõuvajaduse baromeetrist ja OSKA töötamise tulevikutrendide ülevaatest, millistel ametialadel ja majandussektorites on töötajate vajadus kõige suurem.

- Koostage tegevuskava, mida ja millal teha, et oma plaan (unistus) ellu viia. Igaks juhuks mõelge välja ka varuplaan.

Unistused on selleks, et ärgitada elama. Selge eesmärk paneb meid aga tegutsema. Millises suunas teie tahate liikuda? Kui vajate oma teekonnal nõu ja abi, tulge töötukassasse karjäärinõustamisele! Nõustamiseks saate aja broneerida e-töötukassas või maakondliku osakonna infotelefonile helistades.