Foto: Karin Kaljuläte / Ekspress Meedia
Inimesed
29. oktoober 2017, 19:01

Liina Tennosaar: „Aarne kinkis mulle taksosõidu, et saaksin minna abielluma!“ (7)

Lahkunud Aarne Üksküla oli lavakunstikoolis õpetajaks teiste seas ka Liina Tennosaarele. Lisaks meeldejäävatele õppetundidele kinkis Üksküla Tennosaarele ka ühe vahva mälestuse.

„Ma olin Aarne juurde lavakooli sisse saanud ja mängisin toredas Enn Vetemaa filmiloos „Püha Susanna ehk Meistrite kool“ tüdrukut, kes tahab kangesti näitlejaks saada – ehk siis iseennast. Mul oli au mängida koos oma õpetajate Aarne Üksküla ja Kaljo Orroga. Lisaks Elle Kulli, Kibuspuu ja Krjukoviga. Salme Reegiga elasime võtete ajal ühes toas.

Võtted olid Kuressaares, tol ajal siis Kingissepas. Sel suvel ma abiellusin Heino Seljamaaga ja lavastaja Ago-Endrik Kerge teadis, et ma pean Tallinna abielluma jõudma. Aga võtted kuidagi venisid ja ühel hetkel ütlesin, et nüüd ma pean sõitma. Kerge ütles aga, et ei pea ma mitte kuskile sõitma – võtted tuleb enne ära lõpetada.

Siis minu õpetaja Aarne Üksküla vihastas. Ütles, et Liina läheb abielluma, kui ta tahab abielluda, tellis mulle takso, ja ma sõitsin Kuressaarest taksoga Tallinna abielluma. Aarne maksis arve kinni. Aarne kinkis mulle taksosõidu, et saaksin minna abielluma! See jääb mul elu lõpuni meelde,“ meenutab Liina Tennosaar, Aarne Üksküla õpilane lavaka XII lennust (1982–1986).